Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Så tvingas Wiktoria att ändra numret i Melodifestivalen

02 feb, 2019 
Redaktionen
Wiktoria johansson vatten mello
Vattenfallet på scenen ställer till det för Wiktoria Johansson. Nu berättar sångerskan hur hon har fått ändra numret i Melodifestivalen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Wiktoria Johansson, 22, slog igenom i Melodifestivalen år 2016 då hon kom fyra med låten Save me och blev känd över en natt. Året därefter ställde hon upp igen, den här gången med låten As I lay me down som även den tog sig till final.

Nu kan det bli en tredje gången gillt för Mellostjärnan. I år tävlar hon med låten Not with me, och för första gången någonsin tävlar hon med en ballad.

– Den handlar om när man är i en relation och man känner att den är på väg att ta slut och man inte riktigt vill det. Men man känner också att det inte funkar, fast jag vill inte vara utan dig, men det går inte. Det här kriget man har i huvudet, berättade Wiktoria för Hänt på presskonferensen där årets artister avslöjades.

Låten är väldigt personlig för sångerskan som i höstas bröt upp med den dåvarande pojkvännen Martin Jonsson.

– Det känns jätteläskigt att vara så utelämnande, så öppen. Jag gillar inte att vara det så det är jätteläskigt, men det är verkligen äkta, berättar hon.

Annons

Wiktorias ändring av numret i Melodifestivalen

Under det känslosamma numret står Wiktoria under ett vattenfall och i slutet fullständigt dränks hon av regn som öser ner från taket. Just den biten har varit svår att få till och för att Wiktoria ska klara av att sjunga samtidigt tvingades produktionen att göra vissa ändringar.

– Vi har höjt temperaturen på vattnet. Det var så fruktansvärt kallt första gången så att min kropp fick en chock. Nu har det varit lugnt så nu är det bara att vänja sig. Det är inte iskallt längre i alla fall, säger hon när Hänt träffar henne efter genrepet.

Dessutom har hon fått ändra sitt rörelsemönster för att inte få in vatten i halsen när hon sjunger. Ändringarna är dock inget som oroar henne inför lördagens tävling.

–Vi har gjort det några gånger nu så jag börjar få grepp om det, säger Wiktoria.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Wiktoria: Jag blev retad i skolan

Wiktoria: Jag blev mobbad för att jag sjöng så bra

Av Stina Dahlgren/hant.se

Foto: Ibl/Robin Lorentz-Allard, TT

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons