Samir & Viktor till final i Melodifestivalen 2018

Liamoo och Samir & Vktor blev de stora vinnarna i deltävling två av Melodifestivalen 2018 och gick vidare till finalen.
Samir & Viktor och Liamoo blev de stora vinnarna i deltävling 2 i Melodifestivalen 2018 och gick direkt till final i lördagens direktsändning. Till Andra chansen gick Mimi Werner och Margaret.

Det blev Samir Badran och Viktor Frisk med låten Shuffla och Liamoo med låten Last breath som vann tittarnas hjärtan i den andra deltävlingen av Melodifestivalen. Deras bidrag gick vidare direkt till finalen i Stockholm den 10 mars.

Samir & Viktor i Melodifestivalen 2018.

Samir & Viktor i Melodifestivalen 2018. Foto: Joachim Nywall/IBL

För Samir och Viktor var det här tredje gången i Melodifestivalen. De har tidigare ställt upp med dansvänliga numren Bada nakna och Groupie. I år ställde de upp med Shuffla, en glad låt om att dansa.  Och uppenbarligen gillar svenska folket duons trallvänliga dängor – låten gick som första bidrag direkt till final.

Liamoo gick direkt till final i Melodifestivalen

Liamoo gick direkt till final i Melodifestivalen. Foto: Joachim Nywall/IBL

Liamoo slog igenom i Idol

Laimoo, eller Liam Cacatian Thomassen som han egentligen heter, deltar för första gången i Melodifestivalen i år. Han är född 1997 i Göteborg och slog igenom 2016 då han vann talangtävlingen Idol i TV4.

Till Andra chansen i Kristianstad den 3 mars valde svenska folket att rösta fram Mimi Werner med låten Songburning och Margaret med bidraget In my cabana. Mimi Werner är född 1990 i Borås och sjunger framför allt country. Hon fick sitt första skivkontrakt 2015.

Margaret är född och uppvuxen i Polen och har tidigare sålt platinum i hemlandet.

Mimi Werner gick till Andra chansen tillsammans med Margaret.

Mimi Werner gick till Andra chansen tillsammans med Margaret. Foto: Joachim Nywall/IBL

På femteplats hamnade Ida Redig med låten Allting vi sa.

De kom sist i Melodifestivalens andra deltävling

Nästsist i deltävlingen i Göteborg kom debutanten Jonas Gardell med Det finns en väg. På sjunde och sista plats kom Stiko Per Larssons Titta vi flyger, vars låt kom med i Melodifestivalen efter att ha vunnit en tävling i Sveriges radio.

Jonas Gardell åkte ut ur Melodifestivalen.

Jonas Gardell åkte ut ur Melodifestivalen. Foto: Joachim Nywall/IBL

Sedan tidigare är Benjamin Ingrosso och John Lundvik klara för final i Melodifestivalen 2018. De tog sig vidare i den första deltävlingen i Karlstad den 3 februari.

Läs också:

Finalister och startordning i Melodifestivalen 2019

Det här betyder shuffla i Samir & Viktors mello-låt!