Sanningen bakom bröderna Norbergs mellosuccé

Här är sanningen bakom daniel och emil norbergs melodifestival parodier
Bröderna Daniel och Emil Norberg har gjort succé med sina parodier på Melodifestivalen. I andra chansen i Linköping gjorde Daniel Norberg ett livemedley – något brödraparet på förhand trodde var omöjligt.

Daniel Norberg gjorde succé i andra chansen i Melodifestivalen med sin parodi på de åtta klara finalbidraget. I ett rasande tempo fick tittarna bland annat stifta bekantskap med Ace Flightmode, Benjamin Emballago, Robin Baklås och Owe Träsmak.

Brödraduon är vana vid att driva med Melodifestivalen. Sedan den första parodin 2014 har de fått miljontals tittningar på sina melloklipp. Men de har aldrig provat att göra konceptet live.

Svårt att göra parodi live

Och inför andra chansen fick de en annorlunda förfrågan från SVT.

– När SVT hörde av sig och frågade om vi kunde göra det live sa vi nej, just för att det bygger så mycket på de snabba skiftningarna, säger Emil Norberg i ett klipp som publicerats bland annat på Melodifestivalens Facebooksida.

– Då sa de: Vi löser snabblösningar, fortsätter Daniel Norberg.

”Det trodde vi inte”

I klippet visar och berättar bröderna hur de med hjälp av lager-på-lager-metoden, blixtsnabba på- och avklädare och en hel del finess lyckas med konststycket att göra live-tv av Youtube-film.

– Det är väldigt häftigt att det går att lösa. Det trodde vi inte när vi tackade ja att det skulle gå att lösa så snyggt, säger Emil Norberg i klippet.

Brorsan Daniel kan inte annat än hålla med.

– Det är en riktig drömfabrik det här – och det är vi tacksamma för.

Se spelet bakom kulisserna för att lyckas med åtta låtar – på fyra minuter:

Läs också:

Se parodin de gjorde i mellanakten här

Efter mellosuccén: Daniel Norberg klar för Let’s dance!

Läs allt om Melodifestivalen 2018 här