Uppgift: Arvingarna klara för Melodifestivalen

Enligt uppgifter är Wiktoria Johansson och Arvingarna klara för Melodifestivalen 2019.
Det är fortfarande mer än en månad kvar till att SVT släpper startfältet till Melodifestivalen 2019. Men artistryktena är redan igång. Enligt Aftonbladet gör Arvingarna comeback och får sällskap av Wiktoria Johansson och Nano Omar.

Förutom de klara städerna för deltävlingar och finaler, är Melodifestivalen 2019 officiellt ännu ett blankt blad. Men under ytan bubblar redan artistryktena.

Enligt källor till Aftonbladet är flera artister redan klara för tävlingen. Enligt tidningen ska ett av landets största dansband, Arvingarna, göra comeback på melloscenen.

Bandet har varit i ropet under det gångna året efter att sångaren Casper Janebrink, 48, i våras stod som segrare i TV4:s ”Stjärnornas stjärna”.

– Efter succén i ”Stjärnornas stjärna” där Casper vann var det nästan självskrivet att Arvingarna skulle ställa upp i Mello igen, säger en källa till Aftonbladet.

Arvingarna vann Melodifestivalen 1993

Arvingarna, som även består av gitarristen Lars ”Lasseman” Larsson, gitarristen Kim Carlsson och trummisen Tommy Carlsson, är då med i Melodifestivalen för femte gången. Första gången de var med, 1993, vann de hela tävlingen med bidraget ”Eloise” och slutade sedan på en sjundeplats i Eurovision Song Contest.

Senast de tävlade var 2002, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska bandet upprepande ha försökt komma med i tävlingen sedan dess.

– Arvingarna har skickat in låtar flera gånger utan att komma med. Nu har de en stark låt som verkligen kan bli en hit, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Wiktoria Johansson är enligt uppgift klar för Melodifestivalen 2019.

Wiktoria Johansson har sjungit sedan hon var ett litet barn. Bild: IBL

Wiktoria och Nano tillbaka

Enligt Aftonbladet får det populära dansbandet sällskap av popartisten Wiktoria Johansson, 21, och hiphoparen Nano Omar, 31.

Wiktoria var med i Lilla Melodifestivalen redan som 15-åring och drömde redan då om stora scener världen över. Fem år senare debuterade hon i Melodifestivalen och kom fyra med låten ”Save me”. Året efter ställde hon upp med  ”As I lay me down” och slutade på en sjätteplats.

Nu blir det tredje gången gillt för boråsaren.

– Det är en storslagen ballad, så nu kommer hon få chans att visa upp sin sångröst ordentligt, säger en källa till Aftonbladet.

2017 debuterade Nano Omar i Melodifestivalen och gjorde succé med jättehiten ”Hold on”. Trots att han fick flest tittarröster, slutade han på en andraplats efter vinnaren Robin Bengtsson.

Nu verkar det vara dags för revansch för Nano från Tumba.

Nano Omar är enligt uppgifter klar för Melodifestivalen 2019.

Nano Omar har släppt en musikvideo till sin låt ”Hold on” som är producerad av Michael Jacksons son Prince Jackson. Bild: IBL

Flera andra kända artister ska enligt källor till Aftonbladet vara högaktuella för Melodifestivalen 2019. Både Jon Henrik Fjällgren, 31, och John Lundvik, 35, sägs leta låtar till musiktävlingen.

Däremot ska mello-veteranen Jessica Andersson, 44, ha tacka nej till att vara med.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Här är alla städer i Melodifestivalen 2019