Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Uppgifter: Ann-Louise Hanson, 74, aktuell för Melodifestivalen

25 okt, 2018 
Henrik Högström
Uppgifter: Ann-Louise Hanson klar för Melodifestivalen 2019
Ann-Louise Hanson, 74, är aktuell för Melodifestivalen, enligt Aftonbladet. Det skulle i så fall vara det 14:e bidraget i tävlingen och rekord för veteranen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ann-Louise Hanson började sjunga redan som liten flicka i Kristianstad. Och det är en väg som hon inte avvikit från ännu idag. Debuten i Melodifestivalen kom redan 1963 med ”Zum, zum, zum lilla sommarbi”. Sedan dess har det blivit ytterligare tolv tävlingar. Dock ännu ingen topplacering. Nu verkar det dock som att veteranen kommer att få en chans till.

Enligt Aftonbladet, som hänvisar till insatta källor i produktionen, är Ann-Louise Hanson högaktuell för en startplats i nästa års Melodifestival.

Vid tidigare tillfällen har Ann-Louise Hanson haft familjen med sig i tävlingen. Hon har tävlat inte mindre än tre gånger med maken Bruno Glenmark och hans syskonbarn Anders och Karin i gruppen ”Glenmarks”. De gjorde bland annat lyckopillret ”Lady Antoinette”, 1976.

Och även den här gången kommer familjen att ha ett finger med i spelet. I det här fallet handlar det om att Ann-Louise och Brunos dotter Josefin varit med och skrivit låten, enligt tidningen.

Bruno Glenmark och Ann-Louise Hanson , Melodifestivalen
Bruno Glenmark och Ann-Louise Hanson är ett par sedan 60-talet. Bild: SVT

Magnus Carlsson aktuell

Ann-Louise Hanson är inte den enda veteranen i sammanhanget. Även Magnus Carlsson, 44, ska vara aktuell för tävlingen. För hans del skulle det i så fall bli den nionde tävlingen.

Annons

Magnus Carlsson har tävlat tre gånger med bandet Barbados, två gånger med Alcazar och tre gånger som soloartist. Senast med låten ”Möt mig i Gamla stan”, 2015.

Magnus Carlsson med återförenade Alcazar
Även Magnus Carlsson är aktuell för melodifestivalen, enligt Aftonbladets uppgifter.

Sedan tidigare finns det uppgifter om att bland andra Arvingarna och Wiktoria Johansson är klara för tävlingen. Även Jon Henrik Fjällgren och Margaret är aktuella för tävlingen, enligt Aftonbladet. Margaret tävlade i Melodifestivalen 2018 med ”In my cabana” och kan alltså få en ny chans nästa år igen.

Vilka som ska leda programmet är ännu oklart med ett undantag. Komikern Marika Carlsson nämns som aktuell för uppdraget. Det återstår alltså att se vilka eventuella kollegor hon får bredvid sig.

Läs också:

Finalister och startordning i Melodifestivalen 2019

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons