Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Uppgifter: Jan Malmsjö aktuell för Melodifestivalen

14 nov, 2018 
Henrik Högström
Jan Malmsjö och Jon Henrik Fjällgren Malodifestivalen 2019
1969 deltog Jan Malmsjö, 86, i Melodifestivalen med ”Hej Clown”. Nu är han klar för comeback i tävlingen nästa år, enligt källor till Aftonbladet. Även tittarfavoriten Jon Henrik Fjällgren uppges vara klar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Inför nästa års Melodifestival är det ännu så länge bara programledarna som är officiellt bekräftade av SVT. Och det är komikerna Marika Carlsson och Kodjo Akolor som ska leda sändningarna tillsammans med Eric Saade och Sarah Dawn Finer.

Låtskrivare och artister har munkavle tills SVT gett tillstånd. Enligt Aftonbladets källor är dock flera namn klara. Tidningen har bland annat berättat att folkkära artisten Ann-Louise Hanson, Arvingarna och Wiktoria Johansson finns med i startfältet.

Jan Malmsjö i Melodifestivalen 1969

Nu ska alltså även Jan Malmsjö vara klar för tävlingen. Jan Malmsjö har gjort allt från drama till fars och musikaler. På rollistan finns bland annat Albin i La Cage aux folles och den stränge biskopen i Ingmar Bergmans film Fanny och Alexander.

I den långa karriären med den breda repertoaren finns även ett framträdande i Melodifestivalen 1969 med Hej Clown. Den gången blev det en knivskarp duell med konkurrenten Tommy Körberg som hamnade på samma poäng med Judy min vän. Tävlingen fick avgöras med ännu en omröstning mellan låtarna och där drog Malmsjö det kortare strået. Nu, så här 50 år efteråt, kan han alltså få chansen igen.

Peter Stormare, Magnus Härenstam, Britt Ekland, Arja Saijonmaa och Jan Malmsjö i Stjärnorna på slottet 2007
Jan Malmsjö har, föga förvånande, också varit Stjärna på slottet 2007. Peter Stormare, Britt Ekland, Magnus Härenstam, Arja Saijonmaa och Jan Malmsjö. Bild: IBL

Jon Henrik aktuell

Förutom veteraner som Ann-Louise Hanson och Jan Malmsjö kan det också bli en comeback för publikfavoriten Jon Henrik Fjällgren, 31. Fjällgren har varit med två gånger tidigare. 2015 kom han på en andraplats med Jag är fri. 2017 blev det en tredjeplats med låten En värld full av strider som han sjöng tillsammans med Aninia.

Jon Henrik Fjällgren har även hunnit vara med i Let’s Dance i TV4 under ”pausen” från Melodifestivalen. En tävling som han vann tillsammans med danspartnern Katja Luján Engelholm.

Jon Henrik Fjällgren i Let´s dance
Vinnare i Let´s dance och aktuell för Melodifestivalen. Jon Henrik Fjällgren med dansaren Katja Luján Engelholm. Bild: IBL

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Flickvännen om Jon Henrik Fjällgren: ”Han har ett stort hjärta”

Uppgift: Ann-Louise Hanson, 74, aktuell för Melodifestivalen

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons