Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Wiktoria och Mohombi vidare till final i Melodifestivalen

02 feb, 2019 
Johanna Svan
vidare i mellon 2019
Melodifestivalen 2019 är igång! Och det var Wiktoria och Mohombi som fick de första två finalplatserna!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vidare till final i Melodifestivalen 2019

Den första som tog sig vidare till final i Melodifestivalen 2019 var Wiktoria Johansson.

Wiktoria var med i Lilla Melodifestivalen 2011 och kom på fjärde plats med sin egenskrivna låt Jag behöver dig. Debuten i Melodifestivalen kom 2016 med låten Save me, som slutade på fjärde plats i finalen. 2017 ställde Wiktoria upp med bidraget As I Lay Me Down och slutade på sjätte plats.

– Den handlar om när man är i en relation och man känner att den är på väg att ta slut och man inte riktigt vill det. Men man känner också att det inte funkar, fast jag vill inte vara utan dig, men det går inte. Det här kriget man har i huvudet, berättade Wiktoria på presskonferensen där alla artister avslöjades.

Den andra som gick vidare från kvällens tävling var Mohombi med låten Hello.

Annons

Mohombi Nzasi Moupondo är en kongolesisk-svensk singer-songwriter och dansare. Mohombi var tidigare med i musikgruppen Group Avalon med sin bror Djo Moupondo men slog igenom som soloartist med låten Bumpy Ride. 2014 samarbetade Mohombi med Shaggy på titeln I Need Your Love med Costi och Faydee med en internationell turné. 2016 vann Mohombi en Grammy Award för sin medverkan i Pitbulls album DALE i kategorin ”Årets bästa album”. I 2017 samarbetade Mohombi med Arash på skivan It Was. 

Till andra chansen

De två bidrag som tog sig till andra chansen i Nyköping var Nano med Chasing rivers och Anna Bergendahl med Ashes to ashes.

Nano debuterade i Melodifestivalen 2017 med låten Hold On där han gick till final efter första deltävlingen. I finalen fick han flest tittarröster, men slutade på en andraplats efter Robin Bengtsson.

Anna Bergendahl kom på femte plats i Idol 2008. Hon vann Melodifestivalen2010 och slutade på plats 11 i semifinalen i Eurovision song contest.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Anna Bergendahl deltar i Melodifestivalen igen efter de tuffa åren!

Wiktoria: Jag blev retad i skolan

Här är alla artister i Melodifestivalen 2019

Videon kunde inte hittas

Videon kunde inte hittas

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons