Agneta Sjödins stilresa genom åren

Agneta genom åren

Foto: TT

Hon är en av Sveriges mest folkkära programledare och har synts i rutan i tre decennier. Här är Agneta Sjödins stilresa de senaste 30 åren.

Agneta Sjödin har jobbat med några av Sveriges största tv-program: Fångarna på Fortet, Förkväll och Tur i kärlek – för att nämna några. Agneta har kommit att bli en av våra mest folkkära programledare och i sommar är hon dessutom aktuell som programledare för Bingolotto och som sommarpratare i P1.

mProgramledaren började sin karriär på TV4 år 1991, tillsammans med Adam Alsing i programmet Tur i kärlek som gick ut på att hitta kärleken och vinna kärleksresan. Och med 30 år i bagaget finns det en hel del kläder att gå igenom. Här är hennes stilresa genom åren – och många bilder du garanterat inte sett förut.

Se också: Agneta Sjödins stilresa genom åren

Se Agneta Sjödins stilresa genom åren
0:35

Efter reklamen: Se Agneta Sjödins stilresa genom åren

(0:35)

Slå på ljud

Bilder på Agneta Sjödin från 1990 och framåt

Agneta Sjödin har alltid haft ett öga för kläder och har testat många olika stilar under sina år framför kameran – allt från chockrosa toppar och trendig denim till galaklänningar i siden och mer sportigt mode.

Adam Alsing var en av Agnetas första programledarkollegor. Här är en bild från 2004, men vännerna jobbade tillsammans för första gången redan 13 år innan bilden är tagen.

Agneta Sjödins stöd till dottern Maja – efter orden om sitt psykiska mående

Här är Agneta Sjödin år 1993, då 26 år gammal. Hon har precis börjat jobba med nästa succéprogram Fångarna på Fortet...

... som hon ledde tillsammans med Gunde Svan. Duon blev väldigt uppskattad och sedan dess har Agneta och Gunde spenderat många år vid varandras sida.

Agneta ledde också Fröken Sverige mellan 1997 och 1999. Här är en bild från första året med skönhetstävlingen.

Under Fröken Sverige år 1998 var Agneta bara veckor ifrån att föda dottern Maja Strömstedt, som i dag har följt pappa Niklas Strömstedt fotspår och gör succé inom musikbranchen.

Artisten Per Gessle fyller 40 år och det firar Agneta tillsammans med Niklas Strömstedt som hon var förlovad med mellan 1997 och 2001. Bilden är tagen år 1999.

Året är 2000 och Agneta ger sig på nästa stora program: Gladiatorerna.

Agneta Sjödin år 2001.

Agneta, Lars Wallin och fotografen Lisen Stibeck är vänner sedan länge och ses ofta tillsammans på olika tillställningar. Här på Nalen i Stockholm, år 2002. Agneta Sjödin rockade ABBA-inspirerade byxor med matchande scarf som skärp.

År 2002 förlovade sig Agneta med William Moberg Faulds. Här är paret tillsammans på golfspelaren Jarmo Sandelins bröllop i december 2002.

År 2005 fick karriären en vändning och Agneta hoppade på Diggiloo-turnén. Här uppträder hon tillsammans med Jessica Andersson, Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg på Allsång på Skansen.

Agneta Sjödin har också varit konferencier på många galor. År 2005 ledde hon Kristallen.

År 2006 var det också dags att ta sig an nästa utmaning: Let's Dance som hon ledde tillsammans med David Hellenius.

Agneta och David från Lets Dance 2007.

Karin Trnblom/TT

Underhållningsprogrammet blev en riktig tittarsuccé och hon var programledare i två säsonger och medverkade själv som kändisdansare år 2010.

Bild från 2007 – här har Agneta precis fyllt 40 år!

Agneta tillsammans med dottern Maja, då 11 år, på premiären av musikalen Cats på Cirkus i Stockholm.

Sanna Nielsens stilresa – 24 bilder du förmodligen inte sett

År 2010 dansade Agneta Sjödin tillsammans med Tobias Karlsson i Let's Dance.

Mellan repetitionerna passade hon också på att gå på Melodifestivalen tillsamamns med Magnus Hedman och Carolina Gynning.

När det var dags att fira kompisen Lars Wallins 20-års jubileum som designer klädde sig Agneta i en prinsessliknande spetskjol!

Agneta och Maja 2015

Karin Trnblom/TT

Mor och dotter matchar varandra på Svenska hjältar-galan år 2015.

Kristallen 2017 kom Agneta iklädd en elegant strass med vackert fall på kjolen...

... Och på Kristallen 2019 valde hon silver från topp till tå!

I sommar får vi se henne som programledare för Bingolotto, som hon faktiskt har gästat (och till och med hoppat in och lett) många gånger förut.