Artikeln innehåller reklamlänkar

Allt om Kate Middletons röda kavaj – garderobsfavoriten från 2012

Kate Middleton i röd kavaj

Foto: Kensington House

Kate Middleton återanvände en garderobsfavorit från 2012 i helgen – här är plagget som inspirerar oss till att sätta mer färg på garderobens klassiker.

Högaktuella säsong fyra av Netflix succéserie The Crown har fått hela världen att fasta i det Brittiska kungahuset och för oss modeintresserade är det en njutning att följa kungligheternas stilresor genom serien. I säsong fyra är det Lady Diana som väcker störst intresse med hennes tidlösa och magiska looks men under helgen var det en annan kunglighet som stod för stilinspiration.

Under våren startade Kate Middleton, hertiginnan av Cambridge, ett fotoprojekt tillsammans med Londons national portrait gallery där hon bjöd in alla i England att skicka in fotografier till projektet Hold Still. Detta för att lysa ett sken på britternas egna berättelser under tiden i lockdown under Covid-19 pandemin.

Fotoprojektet Hold Still

Nu har fotoprojektet nått sitt slut och alla vinnande foton visades utomhus över hela Storbritannien samt i en digital utställning. Som tack publicerades en videohälsning under lördagskvällen på det officiella Instagramkontot @Kensingtonroyal där Kate Middleton tackade alla som deltagit i projektet Hold Still.

Stilsäker favorit

Efter videohälsningen flödade kommentarerna kring Kates röda kavaj – en gammal goding från Zara. Detta är inte ett nytt plagg i hennes garderob, snarare en favorit som hon burit förut och för första gången under olympiska spelen i London år 2012. Kate inspirerar oss till att sätta färg på vardagens med den röda klassikern – som oavsett säsong kan plockas fram ur garderoben från år till år.

För en stilsäker men vardaglig look – styla den röda kavajen med en vit blus eller t-shirt, svarta jeans eller skinnbyxor och snygga boots på fötterna. Neutralt, intressant och väldigt snyggt.

7 kavajer som fixar stilen:

Kavaj från Mango. Se mer och klicka hem här. (länk till Awin.com)

Vinröd kavaj från Gant. Se mer och klicka hem här. (länk till Apprl)

Röd kavaj från H&M. Se mer och klicka hem här. (länk till Apprl)

Röd kavaj från Khaite. Se mer och klicka hem här. (länk till Apprl)

Röd kavaj från Saint Laurent. Se mer och klicka hem här. (länk till Apprl)

Kort röd kavaj från Zara. Se mer och klicka hem här.

Rutig kavaj i rött från Custommade. Se mer och klicka hem här.