Artikeln innehåller reklamlänkar

Makalösa historien bakom Silvias lyxigaste väska

Drottning Silvia

Foto: TT

Drottning Silvia är känd för sina hållbara modeval. Hon använder samma kläder år efter år. Har du koll på hennes favoritväska? Lyxiga Kelly bag från Hermés.

Häromåret var drottningen i Tyskland, för att fira att hennes välgörenhetsorganisation fyllde 20 år. Drottningen var oerhört snyggt klädd under Tysklandresan. Hon varvade dräkter med kostymbyxor och en vacker galaklänning.

Se också: 5 gånger Victoria burit Silvias kläder

5 gånger Victoria har burit Silvias kläder
0:50

Efter reklamen: 5 gånger Victoria har burit Silvias kläder

(0:50)

Slå på ljud

Genomgående under besöket i Tyskland valde drottningen att bära sin Kelly bag från Hermés, en väska som är rejält lyxig men som har hängt med år efter år. Att drottningen återanvänder plagg och accessoarer i 20-30 års tid är långt ifrån ovanligt.

Kellyväskan har en spännande historia – en kunglig sådan. Den är uppkallad efter furstinnan och skådespelerskan Grace Kelly. När Grace Kelly förlovade sig med furst Rainier III av Monaco spreds bilder på den blivande prinsessan ut, när hon iklädd grå dräkt hejdar en taxi på 5th Avenue i New York med en stadig handväska designad av Hermès på armen. Plötsligt blev väskan så efterfrågad, att Hermès bytte namn på den till Kelly 1956. Modellen hette ursprungligen H, som i Hermès och haut (“hög”).

Grace Kelly och Furst Rainier.

Foto: TT

Kellyväskan är en otrolig investering, den håller år efter år. Drottningen har den dessutom i svart också. Den här typen av väska går aldrig ur tiden, alltid lika snygg och stilsäker! Men, smakar det så kostar det. Och kostar – ja, det gör det. Nypris på denna väska är ungefär 90 000 kronor.

Nedan finner du några modeller, vintage.

Kelly Bag från Hermès. (länk till butik)Läs mer och köp här. (länk till butik)

En gul Kelly Bag. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Kelly Bag i vitt. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Här visar drottningen upp sin nya look – se fina detaljen