Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Möt Anna-Karin Amilon – personal shopper hos allas.se

08 maj, 2020 
Marcus Alm
Porträtt av vår personal shopper Anna-Karin Amilon.
Foto: Pernilla Wästberg
Anna-Karin har många strängar på sin lyra. Parallellt med ett jobb som journalist har hon stylat alltifrån privata hem till offentliga miljöer samt arbetat med reklam. Hon har även arbetat som personal shopper åt många privatpersoner och företag.
– Att ha förmånen att få jobba med mina största intressen är underbart, säger Anna-Karin.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Anna-Karin Amilon har jobbat med mode och inredning i ett kvarts sekel och hon har stylat alltifrån mängder med personer till både offentliga och privata inredningsmiljöer.

När hon träffar sina klienter vet hon sällan mer än ålder, klädstorlek, längd samt lite om hur de brukar klä sig. Många känner att de har fastnat i en stil som de inte är helt nöjda med eller som de kanske egentligen har vuxit ifrån.

Vem är Anna-Karin Amilon?

  • Namn: Anna-Karin Amilon
  • Ålder: 49 år
  • Jobb: Mode- och inredningsredaktör, stylist och personal shopper.
  • Bor: I Höllviken, Skåne

Många känner sig också osäkra i butikerna eftersom säljare kan vara ganska påstridiga och besöket kan bli onödigt dyrt. Som personal shopper har Anna-Karin alltid en budget att jobba med och efter alla år i branschen har hon blivit en fena på att nosa rätt på godbitarna hos klädkedjorna som har lite lägre priser.

”Alla kroppar är vackra”

Det vanligaste problemet hos kunderna är att de tror att de är större än vad de är och köper för stora kläder.

– Det är bättre att ”klä fram” och accentuera det man gillar med den egna figuren, säger Anna-Karin och poängterar att alla kroppar är vackra – oavsett storlek och snedvridna skönhetsideal.

Annons

Själv klär hon sig gärna i svart och kombinerar gärna olika material som till exempel siden och läder.

– Jag är ett stort fan av stilkrockar! Att bära samma stil från topp till tå är inte lika dynamiskt som att bryta en stil och mixa upp den, säger hon.

Hennes bästa råd är att våga ta ut svängarna och stretcha sin comfort zone eftersom det också påverkar ens inre.

– Att se en person växa och ta för sig är en av de mest fantastiska sakerna med att vara en personal shopper, säger hon.

Vill du få hjälp av vår personal shopper Anna-Karin?

Vill du få råd och stiltips från duktiga Anna-Karin Amilon och synas på allas.se? Maila till: [email protected] så hör vi av oss inom ett par veckor och diskuterar möjligheterna att hjälpa just dig.Annons