Artikeln innehåller reklamlänkar

Ny undersökning: Här är viktigaste detaljen när du köper handväska

Fyra handväskor i olika färger står uppradade.

Foto: Shutterstock/TT

En handväska är varje kvinnas bästa vän. Men vad är det viktigaste med väskan? Vi har tagit reda på svaret!

Att kvinnor har ett stort behov av en handväska beror framför allt på att det finns färre fickor i damkläder än i herrkläder. Dessutom har kvinnor ofta fler prylar som de vill bära med sig.

I väskan ska rymmas nödvändiga föremål som plånbok, nycklar, mobiltelefon, smink, näsdukar etc. Men en handväska används inte bara av praktiska skäl, den kan också vara en del av en stil och fungera som en fin accessoar.

Viktigast med handväskan

I en undersökning som allas.se gjort fick svenska kvinnor berätta vilken detalj de anser är viktigast när valet av handväska ska göras. Totalt deltog drygt 500 kvinnor i åldern 35–70 år. Undersökningen genomfördes i augusti 2020.

Mer än en tredjedel av kvinnorna, hela 35 procent, angav att den viktigaste detaljen var att väskan var snygg. Näst efter detta kom att väskan hade många fack, vilket 29 procent av kvinnorna uppgav som viktigaste detalj.

På tredje plats kom vikten av en justerbar axelrem. Detta alternativ valdes av 17 procent av kvinnorna. Nästan precis lika viktigt, med 16 procent av rösterna, var att väskan rymde mycket.

Den minst viktiga detaljen i undersökningar var att väskan var lätt att hålla ren. Endast 3 procent angav detta alternativ.

Här är 5 snygga väskor att fynda just nu

1. Handflätad elegans

Foto: Aller media shop

Snygg och elegant axelremsväska. Material av handflätat veganläder med reglerbar axelrem. Stängs med dragkedja och tryckknapp. Har tre små fack inuti, varav ett med dragkedja. Även insydd nyckelhållare.

Läs mer och beställ här (länk till Aller media shop)

2. Skinnväska i cognac

Foto: Aller media shop

Väska helt i skinn från The Monte med reglerbar axelrem. Perfekt för jobbet, shoppingrundan eller när du behöver en rymlig väska med många fack. Två fickor på framsidan, en med magnetlås och en med blixtlås. Ytterligare en blixtlåsficka mot baksidan.

Läs mer och beställ här (länk till Aller media shop)

3. Trendig svart favorit

Foto: Aller media shop

Stilren axelremsväska. Den randiga axelremmen, som är reglerbar och avtagningsbar, piffar snabbt upp din outfit. På väskans insida finns ett fack som stängs med dragkedja liksom väskan själv.

Läs mer och beställ här (länk till Aller media shop)

4. Klassisk skinnmodell

Foto: Aller media shop

Snygg väska i 100 procent skinn från The Monte. Axelremmen är justerbar från ca 38 cm till ca 70 cm. Blixtlåsficka på baksidan. Inuti är väskan uppdelad i tre delar, varav mittdelen har en blixtlåsficka i fodret.

Läs mer och beställ här (länk till Aller media shop)

5. Funktionell bagväska

Foto: Aller media shop

Funktionell och väldigt lätt bagliknande väska. Rymligt fack med plats för A4-format. Litet fack med dragkedja utanpå väskan samt ett fack närmast kroppen, även detta med dragkedja. Dessutom tre fack inuti väskan och insydd nyckelhållare.

Läs mer och beställ här (länk till Aller media shop)

Källor: allas.se och Google Analytics

Handla via nätet – och spara pengar