Systrarna Fahrman lanserar badkläder i återvunnen plast

Sofi och Frida Fahrman
Sofi och Frida Fahrman satsar på badmode! Nu lanserar de nya varumärket Seaquelle som ska erbjuda badkläder producerade av återvunnet material.

I maj 2019 lanseras det helt nya varumärket Seaquelle. Bakom idén står systrarna Sofi och Frida Farhman och Seaquelle beskrivs som en kollektion av ”eleganta, flirtiga och smarta badkläder”.

Sortimentet består av baddräkter och bikinis tillverkade av Econyl®, ett material som är hundra procent återvunnet av fiskenät och plast som samlats upp från haven.

Sofi och Frida Farhman lanserar Seaquelle – badkläder som består av återvunnet material

Volanger och smock i marina toner.

Färggskalan kommer domineras av blå toner, med inslag av solgult och korallrött. Än så länge har vi inte fått se så mycket av debutkollektionen, men de första bilderna vittnar om volanger och smock.

Satsar på komfort och passform

Enligt grundarna speglar plaggen skandinavisk design men andas också femininitet, där komfort och passform värderas högt. Ett tidlöst uttryck med välarbetade detaljer kommer varvas med sportiga referenser.

– Vi har byggt ett varumärke efter våra följares önskningar och efterfrågan. Vi kommer vara lyhörda gentemot våra följare och inkludera dem i designprocessen framåt, de kommer vara en viktig del i skapandet av Seaquelle. Vi har hittat ett hål i badklädesmarknaden där hög modegrad möter hundra procent återvunnet material, säger Sofi Fahrman.

– Kvalitén och detaljarbetet i varje plagg är något vi är otroligt stolta över, att våra plagg skall leva över tid ser vi som en naturlig del när vi utvecklar våra kollektioner, tillägger Frida Fahrman.

Sofi och Frida Farhmans nya badklädesmärke Seaquelle består av återvunnet material

Vitt och blått dominerar i systrarna Fahrmans kollektion.

Seaquelle kommer kontinuerligt släppa nya produkter oavsett säsong, där man går ifrån den traditionella produktionen av fasta kollektioner för att möta konsumentens behov. Utöver damplagg kommer man också att erbjuda utvalda plagg för barn i matchande kulörer och design. Priserna kommer ligga på från 600 kronor för en bikinidel och från 1 300 kronor för en baddräkt.

När kan man köpa systrarna Fahrmans badkläder?

Den första kollektionen släpps den 22 maj. Plaggen kommer finnas tillgängliga på Seaquelle.com samt exklusivt via Åhléns.se.

Av Emma Blomberg/Baaam