Artikeln innehåller reklamlänkar

Mest sålda jultröjorna just nu – här hittar du dem!

Två kvinnor och en man i jultröjor med tokiga motiv.
Den 17 december firas "Fula jultröjans dag". Och det har aldrig varit så populärt med jultröjor som i år, det visar en ny undersökning.

Fenomenet ”Fula jultröjor” växer i Sverige – nya siffror från Klarnas Shopping Index visar att försäljningen av jultröjor ökat med 33 procent under den gångna månaden, och 67 procent de senaste två veckorna, jämfört med samma period förra året.

Fula jultröjans historia

Fyra personer i jultröjor med älgar på.

Foto: TT ©20thCentFox

Konceptet ”Den fula jultröjan” såg dagens ljus för första gången i USA på 50-talet men det var inte förrän på 80-talet som jultröjan växte i popularitet tack vare synlighet i filmer och TV-program.

Fula jultröjans dag är en årlig tradition som går av stapeln den tredje fredagen varje december.

Vem gillar jultröjor?

I Klarnas rapport om fula jultröjor uppger två av fem svenskar att de gillar fula jultröjor och kvinnor är mer positiva än män. Vidare är de två yngsta generationerna Generation Z (18-24 åringar) och Millennials (25-40 år) mest entusiastiska när det kommer till jultröjor – hela 56% respektive 60 procent är positivt inställda till fenomenet.

Intresset dalar i åldrarna och i åldersgruppen 41-56 år är färre än två av fem sugen på en jultröja och knappt var femte bland 57-75-åringar.

Källa: Klarnas rapport om jultröjor

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Mest sålda jultröjorna

Vi kollade med Partykungen vilka tröjor som säljer mest just nu. Här hittar du topp fem!

1. Jultröja Gävlebocken LED

Tröjan kommer i en typisk grön julfärg och mitt på bröstet finns den brinnande Gävlebocken. På tröjan finns också texten: On fire - since 1966. Tröjan är utsmyckad med 12 LED-lampor runtom själva bocken. Läs mer och köp tröjan här. (länk till Partykungen)

2. Jultröja Wonderful time LED

En rolig jultröja med motiv av en tomte som dricker öl och texten: It's the most wonderful time for a beer. På ryggen och armarna finns motiv av ölflaskor, flingor, roliga texter med mera. Läs mer och köp tröjan här. (länk till Partykungen)

3. Jultröja You miss you drink LED

Jultröja med motiv av en julren, LED-lampor, en pricktavla och texten: You Miss, You Drink. Sex bollar att kasta medföljer. Läs mer och köp tröjan här. (länk till Partykungen)

4. Alv jultröja

Jultröja i röd färg med motiv av en alvs kropp i glitter. Läs mer och köp tröjan här. (länk till Partykungen)

5. Jultröja för kattälskare LED

Här har vi jultröjan med klös! Meowy christmas föreställer en katt i en fin julkrans tillsammans med blinkande lampor. Läs mer och köp tröjan här. (länk till Partykungen)

12 snygga, roliga och fina jultröjor – till både dig och hunden!

Se också: Så gör du en vacker julbock

Så gör du en vacker julbock
3:01

Efter reklamen: Så gör du en vacker julbock

(3:01)

Slå på ljud