Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Trolla bort extrakilona: Så klär du dig smalare!

09 feb, 2015 
Katarina Markiewicz
Har du svårt att bli av med några envisa kilon? Vår stylist hjälper dig med kläderna som trollar bort extrakilon och tar fram dina bästa sidor.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Var extrakilona hamnar och hur vi upplever dem är naturligtvis högst individuellt men det finns framförallt två ställen de gillar att sätta sig; runt mage och byst samt på lår och rumpa.

Här är tips för dig som vill trolla bort kilona enkelt, med figursmickrande kläder. Först kommer tips för mage och byst, längre ner ser du tipsen för rumpa och lår. Kolla på snitt och form när du provar plaggen. Det är de små detaljerna som gör det!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Samma modell poserar i flera sorters kläder.
Det går att klä sig både snyggt och slankande oavsett figur. Vi har knepen! Foto: Kristian Pohl

Mage och byst

  • Använd plagg i tyngre material som faller snyggt så slipper du ”tälteffekten” som gör att kroppen ser oformlig och stor ut.
  • Använd plagg som är v-ringade eller urringade. Det ger bysten en fin form vilket bidrar till en snygg helhet.
  • Figurtypen där kilon sätter sig kring mage och byst brukar oftast ha smala ben. Därför är det snyggast att låta kjol eller klänning gå till knävecket och på så sätt framhäva benen istället för överkroppen. Av samma anledning kan den här figurtypen ha en smal byxa till toppar och tunikor.
  • Glöm inte bort att prova så kallade shaping-underkläder. De är fantastiska på att hålla in och ger en slät linje där det annars kan bulla ut.
Smickrande klänningsmodell för de allra flesta figurer. Denna klänningstunika finns just nu i Året Runts webshop. Läs mer och köp här.

Plagg som faller snyggt och är indragna under bysten döljer magen utan att göra dig större. Tunikan ovan är ett bra exempel på det.

Annons
Kvinna i smala jeans och långkofta.
Smala byxor är snyggt till dig med äppelfigur. Liksom en topp med rynkad front som skapar vidd och förvillar runt mage och höft. Foto: Kristian Pohl

Figurtypen där kilon sätter sig kring mage och byst brukar oftast ha smala ben. Därför är det snyggast att låta kjol eller klänning gå till knävecket och på så sätt framhäva benen istället för överkroppen.

Av samma anledning kan den här figurtypen ha en smal byxa till toppar och tunikor.

Kvinna i klänning och kofta.
En v-ringning är smickrande för en stor byst och veckning under bysten ger vidd och faller snyggt över magen. Foto: Kristian Pohl

En snygg urringning ”formar” bysten. Lagda veck under bysten ger lagom vidd och döljer magen.

Annons
Kvinna i topp och smala byxor.
Draperad ringning är snyggt för dig med byst. Foto: Kristian Pohl

Tunikor och toppar i fast viskostyg döljer fint eftersom de faller fint och inte ger tälteffekt, draperad ringning gör också att bysten blir fin vilket ger en nättare helhet.

Rumpa och lår

  • A-linjeformade toppar och klänningar passar när det är rumpa och lår som ska döljas. De döljer utan att lägga till något extra som tunikor med veck och volanger nertill gärna gör.
  • Klä dig helst enfärgat från topp till tå och ha sedan en mörkare kofta ovanpå som ”skär av” höften och optiskt gör att du ser smalare ut. Samma effekt får du med mörkare partier på sidorna av plaggen.
  • Ränder och andra mönster kan också förvilla ögat så att du ser smalare ut, tänk på att de måste gå vertikalt annars blir du bredare istället.
  • Använd hellre bootcut än smala byxor eftersom de gör att skillnaden mellan höft och fot blir mindre och då ser höften smalare ut.
  • Eftersom det handlar om att skulptera fram bättre proportioner är det ofta effektivt med en axelvadd för att kompensera en bred höft.
  • Glöm inte bort att prova shaping-underkläder anpassade till rumpa och lår!
Kvinna i tunika och bootcutjeans.
Tunika med vidd nertill döljer höfter och lår, lätt transparent ger den ett lättare intryck. Jeans som är lätt utsvängda nertill ger fina proportioner. Foto: Kristian Pohl

Bootcut byxa och A-linjeformad tunika passar dig som är bred över höft och lår eftersom de ger bättre proportioner.

Annons
Kvinna i byxa och kofta.
Byxor och topp i samma ljusa ton smalnar av och förlänger. Den mörkare koftan skär av precis under låren och trollar bort vidd där. Foto: Kristian Pohl

A-linjeformad kofta ”skär av” höften. Enfärgat under mörkare kofta eller jacka ger optisk effekt som smalnar av på sidorna.

Kvinna i rutig kjol och vit skjorta.
En kjol med enfärgade fält på sidorna smalnar av siluetten och trollar bort vidd på höfterna. Foto: Kristian Pohl

Kjol som ger dig timglasfigur. Mörka färgfält ger en optisk effekt som formar.

Annons
Kvinna i långrandig klänning.
Leta efter ränder på längden som förlänger. Foto: Kristian Pohl

Det finns mönster som förvillar och trollar bort, förutsättningen är att de är lodräta eftersom vågräta ränder och mönster gör dig kortare och bredare istället.

Styling: Ia Greiff
Makeup: Marie Daun

Annons