Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

108-åriga Dagny Carlssons egna ord om plötsliga minnesförlusten

28 okt, 2020 
AvGabriella HÅKANSSON
Dagny Carlsson
Dagny Carlsson är 108 år gammal. Nu har hon gjort en ny insikt med sin hälsa som gör henne ledsen. ”Det är sorgligt”, skriver Dagny på sin blogg.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Dagny Carlsson är 108-åringen som gjort succé som bloggare. Idag är hon ett välkänt ansikte för det svenska folket. Hon är oerhört populär och har drivit sin blogg sedan hon var 100 år gammal.

Allt om Dagny CarlssonBrand logo
Allt om Dagny Carlsson

Den senaste tiden har varit tuff för Dagny då hon som många andra tvingats leva isolerad. Detta på grund av den pågående corona-pandemin. Dagny har därför knappt fått träffa några människor vilket för henne är en stor sorg. Hon har däremot varit glad över att hon har sin blogg att sysselsätta sig med.

Dagny skaffade aldrig några egna barn

Dagny har flera syskonbarn men några egna blev det aldrig. Anledningen har hon tidigare delat med sig öppet om i ett blogginlägg.

”Jag har inga barn för att jag valde fel man vid första giftermålet. Sedan ansåg jag mig vara för gammal vid det andra giftermålet. Det var antagligen inte meningen att jag skulle bli en mor”, skrev då Dagny.

Annons

Stämningen i kommentarsfälten på Dagnys blogg brukar mestadels vara positiv och uppmuntrande men det händer även att Dagny får mindre trevliga kommentarer. Nyligen satte hon ner foten rejält efter att stött på en mindre charmig kommentar.

Dagny Carlssons nya hälsokamp

Något som Dagny gillade tidigare i livet var att festa, men under pandemin är det inget som hon direkt saknar.

”För mig är nöjeslivet inte så storslaget numera. Men var sak har sin tid och det kan inte vara roligt jämt. För övrigt hindrar coronaviruset att folk kan samlas till fester”, skriver Dagny Carlsson i sin blogg.

Däremot är födelsedagsfiranden något som hon tycker mycket om, vilket får henne att erkänna en sak. Hon har nämligen gjort en insikt med sin hälsa – minnet har börjat tryna.

”Jag har haft fina kalas när jag fyllt jämna är. Nu när jag blivit gammal och glömsk kommer jag bara ihåg att det blev dyrt inte var det firades. Det är sorgligt med gamla minnen när man inte ens kommer ihåg dem”, säger Dagny.

Annons