Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

109-åriga Dagny Carlssons känslosamma ord om ensamheten

03 feb, 2022 
Elin Jonsson
Dagny-carlsson-om-ensamhet-
”Det är jättetrist att ligga ensam och bara titta i taket”, berättar Dagny Carlsson bland annat om tiden på äldreboendet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
TV: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

”Ensamhet är en plåga”, börjar Dagny Carlsson, 109, ett nytt och känslosamt inlägg på bloggen. Och ja, året som gått har inte varit bloggerskans bästa. Inte nog med att pandemin ställer till det på många plan, förra året tvingades hon även lämna sin lägenhet i Solna i Stockholm för att inrätta sig på ett äldreboende då hennes hälsa inte längre tillåter henne att bo själv.

Dagnys ord om ensamheten på boendet

Tiden på äldreboendet har varit god, men den har även präglats av en stor del ensamhet såhär i pandemi-tider. När restriktionerna stramades ytterligare fick hon färre besök och ensamheten plågar henne, förklarar hon.

”Ensamhet är hemskt tråkigt, jag vill hellre ha det lite roligt så länge jag lever. Nu när Coronan har lugnat sig lite hoppas jag att mina vänner hälsar på igen. Det är jättetrist att ligga ensam och bara titta i taket”, skriver hon samtidigt som hon förklarar att Ingela på boendet hjälper henne att uppdatera bloggen.

Annons

Dagny ser ljuset i tunneln

Dagny Carlsson som fyller hela hundratio om ett par månader gör klart att hon vill hålla ut tills stora dagen. För då ska det bli party.

”Jag tycker inte om att ha tråkigt för jag vill leva livet med en klackspark, och ser fram emot att fira min 110-årsdag i maj, gärna med en liten fest. Skall det vara kalas så skall det vara livat på festen.”

Dagny om sjukhusbesöket – drabbades av blödning

I samma inlägg berättar hon även om ett sjukhusbesök på Karolinska ”för att kolla läget” som visade på en blödning på halsen, något som lämnade henne aningen medtagen.

”Jag fick en liten blödning på halsen och det var inte så roligt. Jag fick en liten påfyllning av nytt blod så nu mår jag bättre och är hemma igen. Vännen Ingela säger att jag har minst nio liv, som katten, men jag vet inte vad jag skall använda så mycket av liv till.”

dagny carlsson öppnar upp om saknaden till sina vänner under rådande pandemi
Dagny Carlsson känner att ensamheten på äldreboendet är en plåga.

Foto: TT

Se också: 7 saker terapeuter gör när de känner sig ensammaBrand logo
Se också: 7 saker terapeuter gör när de känner sig ensamma
Annons