4 filmer som fortsatte spelas in trots att stjärnan dött

Ibland måste showen helt enkelt gå vidare – trots tragiska dödsfall. Här är filmerna som slutfördes trots att stjärnan gick bort under inspelningarna.

Hollywood är knappast förskonat från tragiska dödsfall och livsöden och ibland händer det att en film behöver spelas in trots att huvudrollen har gått bort.

Se också: Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer

Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer
2:37

Efter reklamen: Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer

(2:37)

Slå på ljud

Här är filmerna som fortsatte att spelas in – trots att stjärnan avlidit!

Heath Ledger i The Imaginarium of Doctor Parnassus

När Heath Ledger dog av en överdos 2008 var han mitt i inspelningarna av filmen The Imaginarium of Doctor Parnassus. Regissören Terry Gilliam var från en början helt övertygad om att filmen var tvungen att läggas ned, men till slut kom teamet på en rätt kreativ lösning.

I filmen syns Ledgers karaktär ta med sig människor genom en magisk spegel i en drömvärld, och lösningen bestod i att Ledgers karaktär skulle ändra utseende varje gång han kom in i drömvärlden. Skådespelare som Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell spelade bland annat drömvärldens versioner av Ledgers karaktär.

Carrie Fisher i Star Wars: Episode IX – the Rise of Skywalker

Carrie Fisher skulle egentligen ha en stor roll i Star Wars: The Rise of Skywalker, men gick tragiskt nog bort strax efter det att inspelningarna hade börjat. Istället för att klippa bort hennes delar från filmen bestämde sig regissören J.J Abrams att lägga in oanvända scener från en tidigare film – Starwars: The Force Awakens från 2015 – in i den nya. För att det skulle fungera var man tvungen att skriva om stora delar av manuset.

Paul Walker i Furious 7

När Paul Walker dog i en bilolycka 2013 hade skådespelaren haft stora framgångar med The Fast & The Furious-filmerna och var i precis i mitten av inspelningarna av den sjunde filmen.

För att inspelningarna skulle kunna fortsätta fick bland annat hans två bröder hoppa in i många av scenerna och även säga en del repliker, samtidigt som Pauls ansikte klipptes in på deras ansikten. I slutändan blev den sjunde filmen en hyllning till Walker och en av de mest framgångsrika i hela serien.

Phillip Seymour Hoffman i The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Phillip Seymour Hoffman dog av en överdos år 2014, och var mitt i inspelningarna av The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 när han gick bort. Efter hans död fanns det fortfarande en hel del scener där hans karaktär, Plutarch Heavensbee, skulle medverka som behövde spelas in. Istället för att lösa frånvaron digitalt bestämde sig regissören Francis Lawrence för att skala ner karaktärens roll ordentligt och tog bort en hel del viktiga scener i filmen.

Foto: TT

Källa: Buzzfeed