Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

5 saker du inte visste om David Lindgren

30 apr, 2020 
Cim Tjäderborn
Porträtt av artisten David Lindgren som är aktuell i Stjärnornas stjärna.
David Lindgren är en av finalisterna i Stjärnornas stjärna 2020. Här är fem saker du kanske inte hade koll på om den svenske sångaren och musikalartisten.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

David Lindgren, eller närmare bestämt Johan David Stellan Lindgren, föddes den 28 april 1982 i Nederkalix i Norrbotten. Under hans uppväxt flyttade han till Ersmark i Skellefteå och gick där teaterlinjen på gymnasiet. Från teaterlinjen tog han sig vidare till Performing Arts School i Göteborg där han studerade i tre år.

David Lindgren om Stjärnornas stjärnaBrand logo
David Lindgren om Stjärnornas stjärna

David Lindgren i Melodifestivalen och musikaler

David har inte bara varit finalist i Stjärnornas stjärna, han har också medverkat i ett flertal musikaler så som High School Musical, Hairspray, Singin’ in the Rain, Jersey boys och Mamma Mia. Han har, förutom sin imponerande musikalkarriär, medverkat i Melodifestivalen ett antal gånger och deltog för första gången år 2012 med bidraget Shout It Out. Sedan dess har han tävlat ytterligare två gånger och 2017 klev han för första gången in i programledarrollen tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson. Han var programledare igen 2018 men då på egen hand.

Tycker du att du har koll på vem David Lindgren är? Även fast han kanske är mest känd genom sin medverkan i Melodifestivalen så är han fortfarande full av överraskningar. Här har vi samlat fem roliga saker om honom som du säkert inte hade koll på.

Annons

1. Har varit gift i nästan sju år

David gifte sig med sin ett år äldre fru Kristina den 4 augusti 2007. Paret träffades när de gick på dansforum i Göteborg och har sedan dess stått på scen tillsammans många gånger, som i till exempel Jersey Boys där Kristina klev in i rollen som Mary och David spelade Bob Gaudio.

David Lindgren med sin fru Kristina Lindgren under inspelningen av <i>Sommarkrysset 2019.</i>
David Lindgren tillsammans med sin fru Kristina Lindgren. Foto: TT

2. David Lindgren började karriären med krogshow

Efter att ha gått ut skolan började han med krogshow på Cabaret Lorensberg i Göteborg. I ett öppet brev till andra på Performing Arts School i Göteborg rekommenderar han andra att börja sina karriärer med att showa för att bli bekväma på en scen.

3. Har 33 000 följare på Instagram

David har senaste tiden uppehållit ett aktivt instagramande med många bilder på vad han arbetar med för stunden och har nu cirka 1 500 inlägg och 33 tusen följare. Du hittar hans Instagram-konto här.

Annons

4. David och Kristina har sommarställe i Halland

Kristina, Davids fru, kommer från Halland och stugan utanför Falkenberg har funnits i hennes släkt länge. Men David har bott i Falkenberg under somrarna innan de träffades. När han pluggade i Göteborg var han där och spelade sommarteater.

5. Rollen som Tony Manero är en drömroll

John Travoltas roll som Tony Manero i Saturday night fever är en drömroll för David. Men andra drömmusikaler han tidigare pratat om är både Les Miserables och Fantomen på operan.

Källor: Wikipedia, performing arts school, Hallandsposten, Expressen

Annons