5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt tilldelades priset som Årets Berättare vid utdelningen av Stora Journalistpriset på Operaterassen i Stockholm.

Carina Bergfeldt tilldelades priset som Årets Berättare vid utdelningen av Stora Journalistpriset på Operaterassen i Stockholm.

Foto: Christine Olsson / TT

Carina Bergfeldt är för många främst känd som SVT:s korrespondent i USA men hon är även reporter, kolumnist och författare. 2012 blev Carina tilldelad Stora Journalistpriset för kategorin "Årets Berättare", men har du koll på att Carina har en hemlig bror och hur många följare hon har på Instagram?
Fredrik Skavlan, Rolf Lassgård och Carina Bergfeldt på inspelning av Skavlan.

Foto: Karin Törnblom/TT

Carina Bergfeldt får sin egna talkshow

Carina har inte bara många titlar, nu blir hon även talkshowvärd på SVT. Förslaget om att Carina skulle passa som talkshowvärden kommer från ingen mindre än Skavlan. Det var efter inspelningen i januari när Carina själv medverkade i Skavlan som hon blev tillfrågad att medverka istället för Fredrik Skavlan när han är pappaledig, skriver hon på Instagram.

“Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen. Att ansvara för fredagskvällar kl 21, det blir ju inte tyngre än så” säger Carina Bergfeldt i ett pressmeddelande.

Carina Bergfeldt är hedersdoktor

Förutom att hon bland annat har vunnit Stora Journalistpriset 2012 i kategorin “Årets Berättare” blev Carina även utsedd till hedersdoktor 2018, vid den samhällsvetenskapliga fakulteten hos Umeå universitet. Motiveringen som universitetet skriver är: “på ett enastående sätt bidrar med en tydlig och begriplig bevakning av vår omvärld”

Carina Bergfeldts Instagram

Carina använder Instagram flitigt och uppdaterar om vardagliga saker och mycket på hennes fina familj och har över 100 tusen följare. Du hittar Carinas Instagram-konto här.

Carina Bergfeldt med sonen på Kristallen 2020.

Carina Bergfeldt med sonen Hamilton på Kristallen 2020.

Foto Karin Törnblom/TT

Carina Bergfeldt är gift med Jesper Zolck

Carina Bergfeldt gifte sig med den danske TV2:s Jesper Zolck i juni 2019 och har varit ett par sen 2017. I år på självaste Alla Hjärtans dag fick paret deras första barn.

När Carina medverkade i “Skavlan” berättar hon hur Jesper förstår henne som ingen annan.

“Det är väldigt häftigt att för första gången i sitt liv ha träffat en partner som jobbat med mina monster i huvudet snarare än att försöka motarbeta dem” säger hon.

Carina har en hemlig bror

Carina skickade in ett antal DNA-test till olika ställen och fick sedan svar från ett av dem att hon har en nära släkting i USA. Detta visades sig vara hennes halvbror som de delar samma pappa men brorn har en amerikansk mamma.

I juni 2019 publicerade Carina en uppmärksammad dokumentär, Min hemlige bror. Dokumentären handlar om hur jakten på hennes halvbror påverkade hela hennes liv, en familjehemlighet, undangömd i decennier.

SVT-profilen Carina Bergfeldt lever under dödshot

Carina Bergfeldt tar över Skavlan