Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

7 kändisar som har valt att inte skaffa barn

10 okt, 2019 
AvMalin Ny
Kollage av Oprah och Jennifer Aniston som både valt att inte skaffa barn
Oprah Winfrey, Titti Schultz, Jennifer Aniston. Här är sju kändisar som har valt att inte skaffa barn – och satsat på annat i livet i stället.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons
5 kändisar som har valt att inte skaffa barnBrand logo
5 kändisar som har valt att inte skaffa barn

Att välja att inte skaffa barn är ett stort beslut för många, men blir allt vanligare. Studier visar till exempel att 1 av 5 unga vuxna boende i större städer väljer bort barn. Och enligt statistik från SCB 2017 var 14 procent av kvinnorna och 21 procent av männen i åldersgruppen 50 år barnlösa.

Trots att det alltså inte är helt ovanligt att vilja leva ett barnfritt liv är det många som möts av fördomar när  de berättar om sina val – inte minst offentliga personer.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Här är sju kändisar som berättat öppet om valet att inte skaffa barn – och varför.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey och Stedman Graham.

Oprah Winfrey, 65, och partnern Stedman Graham skaffade aldrig barn, och i en intervju med Hollywood Reporter berättade tv-stjärnan att hon aldrig har ångrat det beslutet på grund av att hon har satsat mycket på sin karriär.

Annons

”Om jag hade barn så skulle de hata mig. Det skulle sluta med att de satt på motsvarigheten till Oprah och pratade om mig. Något i mitt liv skulle ta skada och det skulle förmodligen vara dem.”

Titti Schultz

Titti Schultz.

För radioprofilen Titti Schultz, 47, var det ett självklart val att inte skaffa barn. I en intervju med tidningen Amelia berättade hon att hon alltid har vetat att hon inte vill ha barn, men att hon har mötts av starka reaktioner när hon har berättat det.

Annons

”Jag har fått höra att jag inte är någon riktig kvinna om jag inte fött barn och att jag är egoistisk, men det är oftast de som inte ser mig i ögonen som säger det. Jag har också fått frågor om vad jag skulle göra om jag ångrade mig eller om jag kanske inte har träffat den rätte eller om valet hänger ihop med att min man inte vill ha barn, som om det är något någon annan ska få bestämma.”

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston.

Jennifer Aniston, 50, berättade i en intervju med amerikanska ELLE att moderskapet aldrig har lockat henne.

Annons

”Tanken på att skaffa barn har alltid känts ganska skrämmande, ärligt talat. Vissa människor är helt enkelt skapade för att vara fruar och ha bebisar. Jag vet inte om det är så naturligt för mig. Men vem vet vad framtiden bär med sig när det gäller ett barn och ett partnerskap – hur det barnet kommer in i bilden…eller inte gör det? Nu med vetenskap och mirakel kan vi göra saker vid andra tidpunkter än vi kunde tidigare.”

Renee Zellweger

Renee Zellweger.

Skådespelerskan Renee Zellweger har tidigare sagt i en intervju att hon aldrig har tänkt på att skaffa barn och att mödraskapet inte ligger i hennes natur. Enligt Daily Mail behöver hon inte skaffa barn för att bli lycklig.

Annons

Marina Schiptjenko

Marina Schiptjenko.

Galleristen och popstjärnan Marina Schiptjenko, 54, har också medvetet valt bort att bli förälder.

”Jag har aldrig sett mig själv i en normativ familjesituation”, har hon sagt i en intervju i P4 Extra.

Hon berättade även att hon har fått höra kommentarer som att hon ”inte vet vad hon missar” men menar att det resonemanget även går att vända på.

”De som har barn vet ju inte vad de missar om de skulle bestämt sig för att leva utan barn”, sade hon i radiointervjun.

Annons

Helen Mirren

Helen Mirren.

Oscarsbelönade Helen Mirren, 74, har berättat i en intervju med brittiska Vogue att föräldraskapet aldrig har varit något för henne.

”Det var inte mitt öde. Jag trodde att det skulle bli så, väntade på att det skulle hända men det gjorde det aldrig och jag brydde mig inte om vad folk tyckte”, sade hon i intervjun.

Sarah Silverman

Sarah Silverman.

Ståuppkomikern Sarah Silverman menar att hon bara skulle fundera på att skaffa barn om hon kände att hon hade lyckats med allt annat hon har velat göra i livet. I stället har hon valt att satsa fullt ut på karriären.

”Som komiker där jag ständigt arbetar och är ute på turné har jag tvingats välja mellan att vara mamma eller att leva livet fullt ut och jag har valt det senaste alternativet”, har hon tidigare publicerat på sitt Twitter-konto.

Källor: SCB, Msn.com

Foto: TT

Annons