7 oväntade kändispar som fick barn tillsammans

Delad bild. Till vänster syns Niklas Strömstedt och Efva Attling fotograferade 1993. Till höger gifter sig Måns Herngren och Lena Philipsson 1993.

Foto: Roger Tillberg/Karin Törnblom/TT

Kändispar kommer och går. En del består, andra inte. Men vissa av våra mest folkkära kändisar är för evigt sammankopplade eftersom de fått barn ihop. Här är sju gamla kändispar som du kanske inte visste hade barn tillsammans!

1. Lena Philipsson och Måns Herngren

Artisten Lena Philipsson och regissören Måns Herngren var ett av 90-talets hetaste par. 1993 bytte de ringar och samma år föddes deras första gemensamma barn, Noa Månfare Herngren. Några år senare kom lillasyster Saga Herngren till världen.

Måns Herngren och Lena Philipsson gifter sig 1993.

Måns Herngren och Lena Philipsson gifte sig 1993.

Foto: Karin Törnblom/TT

Barnen har mestadels hållit sig i skuggan av föräldrarnas stjärnglas och syns sällan i strålkastarljuset. Men förra året avslöjade Lena Philipsson att dottern Saga, som normalt bor i Berlin, hade rest hem till Sverige för att hjälpa till att producera musikvideon till låten Maria Magdalena.

Noa Månfare Herngren och Saga Herngren tillsammans med pappa Måns Herngren och hans fru Katalin Herngren Bachry på filmpremiär 2016.

Noa Månfare Herngren och Saga Herngren tillsammans med pappa Måns Herngren och hans fru Katalin Herngren Bachry på filmpremiär 2016.

Foto: Karin Törnblom/TT

Även om Lena Philipsson och Måns Herngren skilde sig 2002 har de fortsatt att vara goda vänner. När Lena gick igenom ett jobbigt uppbrott från modedesignern Per Holknekt några år senare, var Måns ett stort stöd.

“Jag har dock en ex-man som finns här för mig. Pålitlig, snäll, omtänksam och renhårig”, skrev hon på Facebook då, enligt Hänt.

2. Sofia Wistam och Thomas ”Orup” Eriksson

Visste du att programledaren Sofia Wistam och artisten Orup har ett förflutet ihop? Paret träffades på en tv-inspelning när Sofia bara var i 18-årsåldern och tillsammans med tv-seriens regissör, Hannes Holm. Hon och Orup var med som statister – och det slog gnistor.

Sofia Wistam och Thomas "Orup" Eriksson gifter sig i april 1989.

Sofia Wistam och Thomas "Orup" Eriksson.

Foto: Ulf Höjer/Aftonbladet/TT

Paret jobbade sedermera också ihop, bland annat har Sofia fotograferat omslaget till en av Orups skivor. 1989 gifte de sig och två år senare föddes parets son Kid Eriksson.

Kid Eriksson har följt i sin pappas fotspår och har en karriär inom musikbranschen. Sedan 2012 är han en av medlemmarna i gruppen Tjuvjakt, som har haft flera stora hits de senaste åren. Bandet har bland annat uppträtt i Sommarkrysset i TV4 och 2019 gjorde de ett överraskningframträdande i Så mycket bättre, där Orup var en av deltagarna.

Sofia Wistam med sonen Kid Eriksson på QX-galan 2019.

Kid Eriksson och Sofia Wistam.

Foto: Karin Törnblom/TT

Sofia Wistam och Orup skilde sig 1996 och fick inga fler gemensamma barn. Däremot har Kid Eriksson flera halvsyskon på både sin mammas och pappas sida.

3. Efva Attling och Niklas Strömstedt

Året var 1985 när formgivaren och modellen Efva Attling och artisten Niklas Strömstedt gick längs altargången och lovade varandra evig kärlek. Nu blev den inte evig, men äktenskapet höll i alla fall i tio år.

Efva Attling och Niklas Strömstedt fångade på bild tillsammans 1992.

Efva Attling och Niklas Strömstedt.

Foto: Karin Törnblom/TT

Och under de tio åren hann paret sätta två söner till världen. 1988 föddes Adam Strömstedt. Han har hållit en ganska låg profil och sällan synts i offentligheten. Hänt rapporterar att Adam i dag bor i Australien tillsammans med sin familj och att han har följt i sin mammas fotspår då han numera jobbar som grafisk formgivare. Men han har också musiken i blodet – på Instagram har han lagt upp flera klipp med egenkomponerad musik, enligt Hänt.

1991 föddes lillebror Simon Strömstedt. Han har valt den musikaliska vägen i livet, och jobbar i dag som låtskrivare. Han ligger till exempel bakom hits som Next to me med Otto Knows och har gjort musik med stjärnor som Jakob Karlberg och Alesso.

Efva Attling med sonen Simon Strömstedt på vernissage på Fotografiska i Stockholm 2019.

Foto: Eero Hannukainen/TT

För Café har han berättat om hur musikintresset har följt honom sedan barnsben.

– Jag hade turen att ha föräldrar som spelade in i Polarstudion. Jag följde med dit väldigt ofta och fick gå runt i det stora instrumentrummet. Magiskt. Sen började jag spela piano och fick en gitarr tidigt och när jag var tolv började jag skriva låtar. Väldigt rookie då, jag gjorde det mest för att det var kul och ville få tjejer.

Efter tio års äktenskap skilde sig Efva Attling och Niklas Strömstedt. Men de verkar ha fortsatt att vara goda vänner – när Niklas gifte sig med Jenny Strömstedt 2011 var det Efva som designade deras ringar. Tillsammans med sina nya partners har de också ofta synts tillsammans på offentliga tillställningar.

4. Sanna Lundell och Wille Crafoord

Journalisten, programledaren och bloggaren Sanna Lundell, 41, lever i dag tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt på en stor herrgård utanför Stockholm. De har tre barn tillsammans – sönerna Igor, Lo och Fox.

Wille Crafoord och Sanna Lundell fotograferade i Stockholm 2004.

Wille Crafoord och Sanna Lundell.

Foto: Karin Törnblom/TT

Men innan hon och Persbrandt fann varandra, hade Sanna Lundell en fem år lång relation med musikern Wille Crafoord, 54. 2001 föddes parets gemensamma dotter, som fick namnet Olga. Sanna har tidigare berättat för Mama om den traumatiska förlossningen.

– Jag fick akut blodförgiftning av listeria och höll på att förlora både Olga och mitt eget liv på kuppen. Det var ett stort trauma, både i mitt liv och i hennes, och det var en jävligt tuff start. Vi höll på att förlora henne och när hon överlevde var det som en enorm vinst.

Sanna Lundell med dottern Olga Crafoord Lundell på Maximteatern 2016.

Sanna Lundell med dottern Olga Crafoord Lundell.

Foto: Jackeline Perez/Expressen/TT

5. Lena Endre och Thomas Hanzon

Hyllade skådespelaren Lena Endre var tillsammans med skådespelarkollegan Thomas Hanzon i 13 år. Paret separerade år 1999 och fick innan dess två barn tillsammans.

Lena Endre och Thomas Hanzon 2000.

Lena Endre och Thomas Hanzon.

Bertil Ericson/TT

Rosanna Endre föddes 1990. Hon beskriver sig på Instagram som aktivist, feminist och humanist och jobbar för organisationen Greenpeace med miljöfrågor. Hon delar miljöengagemanget med mamma Lena Endre och mor och dotter har bland annat synts i TV4 Nyhetsmorgon där de talade om sin hjärtefråga.

Rosannas lillebror Edvin Endre föddes 1994. Han har gått i sina kända föräldrars fotspår och har i dag en karriär som skådespelare. De senaste åren har han medverkat i en rad filmer och tv-serier. Bland annat har han haft en roll i succéserien Vikings och i dramakomedin Filip och Mona.

Så här ser Rosanna och Edvin ut i dag:

Trots att Lena Endre och Thomas Hanzon inte har varit ett par på många år, verkar de i dag ha en god relation till varandra. Inte minst har de jobbat ihop åtskilliga gånger sedan relationen tog slut.

6. Bea Uusma och Henrik Schyffert

Komikern Henrik Schyffert och läkaren och författaren Bea Uusma blev ett par redan 1994. De gifte sig och fick ett 16 år långt äktenskap innan de skilde sig 2012. De har två söner tillsammans – Janne, 21, och Ove, 18.

Bea Uusma och Henrik Schyffert på Filmgalan 2005.

Bea Uusma och Henrik Schyffert.

Foto: Lizzie Larsson/TT

Henrik Schyffert är sedan flera år tillbaka i en relation med komikerkollegan Nour El Refai, och de fick nyligen sitt första gemensamma barn tillsammans. Men han och Bea Uusma verkar fortfarande ha en bra relation till varandra.

– Vi bråkar inte. Hon är en smart, duktig, klok och ball tjej. All respekt till henne. Vi har två fantastiska söner ihop. Där tänker jag ofta: “Det där har vi fan fått till”, har han tidigare sagt till tidningen King enligt Hänt.

När Henrik Schyffert och Nour El Refais son Sami kom till världen i oktober 2019, lade Bea upp en bild på sonen Ove med sin nyfödda lillebror i famnen för att välkomna honom till familjen.

7. Kristin Kaspersen och Hans Fahlén

Programledarna Kristin Kaspersen och Hans Fahlén lärde känna varandra redan 1993 under en inspelning på ZTV. De blev goda vänner, men det dröjde flera år innan det uppstod några hetare känslor. Men så 2001 uppstod tycke på riktigt, och de två blev ett par.

Hans Fahlén och Kristin Kaspersen gifter sig i Åre 2003.

Foto: Karin Törnblom/TT

Bara två år senare ringde bröllopsklockorna och de två blev äkta makar under en ceremoni i Åre. Tio månader senare, i februari 2004, föddes sonen Leon. Men bara några år senare, 2008, gick paret ut med att de skulle skiljas. För Aftonbladet berättade de då att beslutet var gemensamt och att de fortfarande var goda vänner.

Kristin Kaspersen med sinen Leon Kaspersen Fahlén under finalen av Let's dance 2019.

Kristin Kaspersen tillsammans med sonen Leon Kaspersen Fahlén under finalen av Let's dance 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

Hans Fahlén har tidigare berättat att han hamnade i någon form av kris efter uppbrottet.

– Tiden efter min skilsmässa var en “reality check”, både på jobbfronten och i privatlivet. Jag lärde mig en hel del, framför allt att man behöver ta tag i saker som hopar sig i horisonten. Inte bara ducka och låta det bli ett allt för stort orosmoln, har han sagt enligt Hänt.

Kändisparen som gjorde slut precis innan bröllopet

Därför älskar Pernilla Wahlgren att leva som singel