Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

7 saker som flygvärdinnor stör sig på hos passagerare – detta ska du undvika

11 jun, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Simon Nilsson Larsson
Det kan vara lätt att irritera sig på sina medpassagerare när man reser, och det finns så klart beteenden som flygpersonalen också stör sig på.
Här är sju saker du inte ska göra på ett flygplan.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Strula med handbagaget från utrymmet ovanför sätet

Enligt flygvärdinnan Haley Fox är det inte en bra idé att blockera gången för andra passagerare eller personalen genom att packa upp grejer från sitt handbagage.

– Det bästa sättet att maximera allas tid och göra så att dina medpassagerare inte hatar dig är att ha alla dina nödvändigheter vid dig. Om du kommer ombord ett plan och måste packa upp din rullväska mitt i gången bara för att hämta dina hörlurar så är du den värsta, säger hon till Insider som pratat med tre flygvärdinnor om saker som de stör sig på.

Se också: 5 saker hotellpersonalen stör sig på att du görBrand logo
Se också: 5 saker hotellpersonalen stör sig på att du gör

Be om onödiga grejer under säkerhetsgenomgången

Även om du lyssnar eller inte borde du ha hyfs nog att inte avbryta flygvärdinnorna när de går igenom säkerheten på planet.

Annons

– Vänta tills planet är i luften innan du ber om saker som inte är omedelbart viktiga, säger Haley Fox, som menar att om en flygvärdinna har en flytväst på sig så är det inte rätt tillfälle att be om en filt.

Fråga vilka drinkar som serveras trots att det finns en meny

Enligt en annan flygvärdinna, Jennifer L., händer det minst en gång per flygning att passagerare ber att få höra vad man kan köpa från drinkvagnen – trots att det finns menyer som berättar just det.

– Förutom att de gör vår service långsammare så är det frustrerande för oss att berätta om varenda grej vi har i vagnen. Vänligen var redo med din beställning när vi kommer förbi din rad, säger hon.

Att inte hälsa tillbaka när flygpersonalen hälsar välkommen

Att det hör till vanligt hyfs att hälsa tillbaka kan ju verkar hur självklart som helst, men många flygvärdinnor berättar om att passagerare ofta struntar i att göra just det.

Annons

– Om jag hälsar på dig, ha vänligen hyfs nog att svara mig. Ignorera mig inte eller låtsas om att jag inte finns. Jag har förmodligen klivit upp tidigare än du och jag kommer att jobba längre än vad det tar dig att komma hem, säger flygvärdinnan Monserrat Andujar.

Be om att få sitta i första klass

Nej, det funkar inte att be om att få sitta i den lediga stolen i första klass.

– Flygvärdinnor har inte befogenheten att uppgradera dig till första klass. De platserna är inte bara att ta om du inte blivit uppgraderad eller om du inte betalat för den innan du kliver på planet.

Gå runt barfota i flygplanet

Visst kan man tycka att det är skönt att ta av sig skorna under flygningen, men det är inget som uppskattas.

– Det är förmodligen det äckligaste du kan göra, att ta av dig skorna och strumporna och gå runt i planet, säger flygvärdinnan Jennifer L.

Använda toaletten precis innan takeoff eller landning

När lampan för säkerhetsbältet lyser är det bäst att sitta kvar på sin plats.

– Du hinner använda toalettet efter att du boardar planet, men precis innan vi lyfter eller landar är inte rätt tid.

Annons