7 superkändisar som har blivit kära i en svensk

Delad bild. Till vänster syns Ricky Martin och maken Jwan Yosef på röda mattan. Till höger syns Hugh Grant tillsammans med hustrun Anna Eberstein.

Foto: Sipa USA/TT och Doug Peters/Pa Photos/TT

Många är de internationella kändisar som genom åren hittat kärleken i Sverige. För vissa fick relationen ett abrupt slut – men för andra har kärleken hållit i sig. Här är superkändisarna som är eller har varit ihop med en svensk!

1. Hugh Grant och Anna Eberstein

Hugh Grant och Anna Eberstein på röda mattan i december 2019.

Anna Eberstein och Hugh Grant.

Foto: Doug Peters/Pa Photos/TT

Den brittiska skådespelaren Hugh Grant, 60, och hans fru tv-producenten Anna Eberstein, 41, har varit ett par i över sex år. De träffades på en fest i London då hon försökte pitcha in en tv-idé för honom, rapporterar Hänt.

Anna Eberstein växte upp i Sundsvall men har länge bott i Storbritannien. Paret har tre barn tillsammans, födda 2012, 2015 och 2018. Och förra året slog bröllopsklockorna, då paret blev äkta makar under en ceremoni i stadshuset i stadsdelen Chelsea i London. Hugh Grant har ytterligare två barn, födda 2011 och 2012, tillsammans med Tinglan Hong.

Se också: 7 superkändisarna som har blivit kära i en svensk

Även om Hugh Grant och Anna Eberstein bor kvar i Storbritannien har de kvar banden till Sverige. De har till exempel byggt ett exklusivt sommarhus i den skånska badorten Torekov. Enligt Expressen handlar det om en 230 kvadratmeter stor villa med tre badrum och fem sovrum. Sommartid syns familjen ofta i trakterna runt Torekov – och sommaren 2020 deltog han i veteran-SM i tennis i Båstad, där han enligt Aftonbladet blev ”totalt krossad” av sin motståndare.

Hugh Grant har berättat att hans fru pratar svenska hemma med barnen, men att han själv inte har snappat upp särskilt mycket av sin frus modersmål. Hans kunskaper sträcker sig till ”hur mår du” på ett ungefär.

– Det är ungefär allt jag kan. Förutom ”akta bajset” då, som är mycket andvändbart när man har små barn i London, har han tidigare berättat enligt Expressen.

2. Will Ferrell och Viveca Paulin

Will Ferrell och Viveca Paulin på röda mattan i februari 2020.

Will Ferrell och Viveca Paulin.

Foto: Ron Adar/Zuma Photos/TT

Megastjärnan Will Ferrell, 53, träffade sin svenska fru Viveca Paulin, 51, redan 1995 på en teaterkurs. Viveca Paulin föddes i Göteborg och jobbar även hon som skådespelare och producent.

Paret gifte sig år 2000 och har tre söner tillsammans – Magnus, född 2004, Mattias, född 2006, och Axel, född 2010. Familjen bor växelvis i New York och i Kalifornien, men ska även ha en sommarstuga utanför Gnesta i Sörmland.

Inför premiären av filmen Daddy's home, som handlar om bonusfamiljer, gav han sin syn på hur svenska män är som fäder under en intervju med Expressen.

– Svenska pappor är väldigt skrämmande! De är fullständigt nonchalanta och har ingen attityd. De är bara genomtrevliga och säger ”inga problem, jag kan bygga ett hus och laga en gourmetmiddag”. Jag har aldrig träffat andra män som kan göra allt så bra och sen säga ”jaja, det är inga konstigheter”. Jag kan inte ens spika upp en tavla eller få upp julgranen så svenska män är väldigt imponerande.

3. Ricky Martin och Jwan Yosef

Jwan Yosef och Ricky Martin på röda mattan i november 2019.

Jwan Yosef och Ricky Martin.

Foto: Sipa USA/TT

Artisten Ricky Martin, 48, har också hittat kärleken i Sverige. Sedan 2015 är han och den svensk-syriske konstnären Jwan Yosef, 36, ett par. Paret började skriva med varandra på Instagram och efter flera månader av kontakt över internet möttes de för första gången i en hotellbar i samband med en av Ricky Martins konserter, skriver Svenska Dagbladet. Det var kärlek vid första ögonkastet och nio månader senare var de förlovade.

– Han gick ner på knä och slängde bara fram en ring. Jag stirrade på den och tänkte ’Fuck, this is happening’. Han sade ’Vill du bli min man?’ och jag blev omtumlad, det var så surrealistiskt, så efter en halvtimme sade han ’Svarade du ja?’. Jag glömde säga ja, haha, har Jwan Yosef berättat för tidningen.

Paret köpte ett hus i Los Angeles 2017 och Jwan Yosef blev pappa till Ricky Martins tvillingsöner. Sedan dess har familjen utökats – 2018 föddes dottern Lucia och 2019 kom sonen Renn.

4. Tiger Woods och Elin Nordegren

Tiger Woods och Elin Nordegren firar segern i Ryders cup i Florida 2004.

Tiger Woods och Elin Nordegren.

Foto: Christer Höglund/Aftonbladet/TT

Det dramatiska avslutet på golfproffset Tiger Woods, 44, och ex-fruns Elin Nordegrens, 40, äktenskap är förmodligen ett av de mest omskrivna någonsin.

Kärlekshistorian tog sin början när svenska Elin Nordegren – dotter till den före detta migrationsministern Barbro Holmgren och radiojournalisten Thomas Nordegren – jobbade som barnflicka hemma hos det svenska golfproffset Jesper Parnevik i USA. Via honom blev hon presenterad för sin blivande make, golfstjärnan Tiger Woods. Paret gifte sig 2004 på Barbados och bosatte sig i Florida.

2007 föddes parets första barn, dottern Sam. Två år senare kom lillebror Charlie till världen. I slutet av 2009 publicerade flera medier uppgifter om att Tiger Woods varit otrogen mot sin fru. Allt fler kvinnor trädde fram och berättade om golfproffsets affärer, vilket ledde till både en skilsmässa i augusti 2010 och att Tiger Woods tog en paus från sin karriär.

Elin Nordegren har efter skilsmässan bott kvar i Florida. Hon jobbar numera som samtalsterapeut och 2019 fick hon barn tillsammans med sin nya kärlek, förre NFL-spelaren Jordan Cameron.

Relationen mellan de forna äkta makarna sägs numera vara god.

– Jag borde ha varit mer öppen och ärlig mot min exfru. Det förhållande jag har med henne nu är fantastiskt. Hon är en av mina bästa vänner. Vi kan ringa varandra när som helst och vi pratar hela tiden. Vi vet båda att det viktigaste i våra liv är barnen. Jag önskar att jag hade vetat det då, har Woods sagt till Time, enligt Expressen.

5. Nicollette Sheridan och Nicklas Söderblom

Nicollette Sheridan och pojkvännen Nicklas Söderblom på röda mattan i september 2005.

Nicklas Söderblom och Nicollette Sheridan.

Foto: Scott Weiner/Zuma Press/TT

Skådespelaren Nicollette Sheridan, 56, är kanske mest känd för sin roll som hemmafrun Edie Britt i tv-serien Desperate housewives som hade premiär 2004. Året innan hade Hollywoodstjärnan träffat den svenske personlige tränaren Nicklas Söderblom, 53.

Förhållandet var till en början lyckligt och paret förlovade sig på nyårsafton 2004. Men säg den lycka som varar – bara drygt tio månader senare bröt de förlovningen och avslutade sin relation. 2007 gav Nicklas Söderblom ut en bok där han berättade om förhållandet. Han skrädde inte orden mot sin förra fästmö när han beskrev deras stormiga relation.

Nicklas Söderblom deltog 2018 i dokusåpan Robinson som sändes i TV4. Hans medverkan blev dock inte så lång, utan han blev den andra personen att röstas ut ur tävlingen.

6. Paul Anka och Anna Anka

Anna Anka och Paul Anka fotograferade i en trappa 2009.

Anna Anka och Paul Anka.

Foto: Karin Törnblom/TT

Artisten Paul Anka, 79, och svenska Anna Anka, 49, träffades när hon var anställd som hans personliga tränare. Paret paret fick sonen Ethan 2006, gifte sig 2008 på Sardinien och syntes sedermera i tv-serien Svenska Hollywoodfruar där Anna Anka var en av profilerna.

Men äktenskapet höll inte särskilt länge och 2010 skrev de på skilsmässopappren. Skilsmässan var dramatisk och långt ifrån harmonisk. Paul Anka ansökte om ensam vårdnad om sonen Ethan – och vann i rätten. Anna Anka har tidigare berättat i flera medier att hon inte har träffat sina barn – förutom sonen har hon dottern Elli sedan en tidigare relation – på flera år på grund av två parallella vårdnadstvister där hennes ex-män bland annat anklagat henne för misshandel, något som domstolen friade henne från.

Att vara ifrån sina barn har tärt hårt på Anna Anka. På senare år har hon dock fått kontakt med dottern Elli igen.

– Att höra henne säga att hon älskar mig fick mig att gråta, jag har väntat så länge på att få höra det igen, har hon sagt till Hänt.

Anna Anka har funnit kärleken igen efter den uppslitande skilsmässan. I början av 2020 gifte hon sig med David Johansson, 29, som även han jobbar som personlig tränare.

7. Michael Fassbender och Alicia Vikander

Alicia Vikander och Michael Fassbender på röda mattan i London 2016.

Alicia Vikander och Michael Fassbender.

Foto: Joanne Davidson/Rex/TT

När den tysk-irländske skådespelaren Michael Fassbender, 43, spelade mot den svenska stjärnskådespelaren och Oscarsvinnaren Alicia Vikander, 31, i filmen Fyren mellan haven 2014 slog det gnistor. Några år senare flyttade de ihop och 2017 gifte de sig under en ceremoni på Ibiza. Paret bor numera i Lissabon, men pratar sällan om sin relation offentligt.

I en intervju med tidningen Vogue 2018 sa Alicia Vikander att hennes make är en av de absolut bästa skådespelare hon någonsin jobbat med. Hon avslöjade också att privatlivet blomstrade.

– Jag är lyckligare och mer tillfredsställd än jag någonsin varit.

8 kändisar som är mer svenska än du kanske visste
Kändisparen som gjorde slut precis innan bröllopet