8 roliga och ovanliga sätt att fria!

8 ovanliga frierier
Det finns många olika sätt att fria på! Här är några att bli inspirerad av!

1. Flashmobben var ett frieri…

I höstas friade SVT:s barnprogramledare och tidigare Let’s dance-deltagaren Alexander Hermansson till sin flickvän Caroline Persson med en flashmob på Stortorget i Malmö.

Två månaders noggrann planering fick sin upplösning när den intet ont anande Caroline efter en lunch med familjen ombeds att sätta sig på en stol mitt på torget. Strax börjar några okända dansa till en Grease-låt framför henne och en av dansarna bär mask. Så småningom blir de fler och fler tills plötsligt dansaren med mask stannar upp och avslöjar sig, faller ner på knä och friar. Inte ett öga är torrt hos den stora publiken som stannat till på torget. Och svaret blir ett rungande ja!

2. Friade i tvättstugan

”När min styvfar friade till min mor lät han sig inspireras av hennes favoritfilm, en dansk film som handlar om ett par som flyr från sin egen fest in i tvättstugan, och där på golvet sker frieriet.

Min styvfar gjorde så att han ropade på min mor från tvättstugan under förevändning att något hade fastnat i tvättmaskinen. Mor försökte få honom att lösa det själv, men han envisades med att han behövde hjälp. Inne i tvättmaskinen hittade hon en liten ask med en ring…”

Källa: Bröllopstorget.se

3. Vernissage i hemmet

”Vår nioårsdag tillbringades på landet. Och nu ville jag inte vänta längre så jag bjöd in sambon till utställningen om vårt liv. Över 200 bilder hängde runt om i huset, och vid den sista bilden frågade jag om han ville gifta sig med mig. Och han sa ja!”

Källa: Bröllopstorget.se

4. Friade på akuten

”Min sambo friade när jag satt med honom på akuten. Han har alltid sagt att han aldrig skulle kunna tänka sig att gifta sig eller förlova sig.

Jag blev ganska paff, det var bland det sista jag hade väntat mig – speciellt den dagen. Jag svarade inte ens ja utan: Va? Hur tänkte du nu??! Vet du vad du säger?

Till slut säger jag att det är okej att vi gifter oss men det får bli nästa sommar. Sedan ringer han direkt till sin mamma från sjukhussängen och talar om nyheten. Dagen därpå bestämdes datum och så ringde han och bokade kyrkan…”

Källa: Bröllopstorget.se

5. Pojkvännen hann före

”Min kompis Lucas bestämde sig för att fria till sin pojkvän efter fyra år tillsammans. Han bad pojkvännen ta på sig något fint för de skulle ut och äta gott på favoritrestaurangen.

Restaurangen är tom och bara ett bord är dukat. Lokalen är fylld med ljus och rosor. De äter och Lucas, som är galet nervös, tänker fria under efterrätten. Det är bara det att när efterrätten kommer in ställer sig hans pojkvän på knä och friar! Han har också förberett tal och ring. Självklart sa Lucas ja, medan han själv tog upp sin ask.

I efterhand visade det sig att hans pojkvän velat fria ett bra tag men inte vågat och tänkte att nu när de ändå skulle ut på dejt så skulle han minsann ta tag i det!”

Källa: Bröllopstorget.se

6. Kungligt frieri i snön

Vårt kronprinsesspar har berättat om hur det gick till när Daniel friade till Victoria.

—Det var en solig, härlig dag när isen knarrade som den gör på Drottningholm. Det var en fantastisk stämning och jag hoppades på ett ja förstås, sa Daniel.

—Det blev ett ja, ja, ja! fortsatte Victoria ivrigt.

7. Med mammas ring

Prins William friade till Kate Middleton när de var på semester i Kenya 2010. Han hade sparat mamma Dianas förlovningsring med safir och bar runt den i ryggsäcken i tre veckor innan han tog mod till sig och ställde frågan.

8. Glömde ringen hemma…

Glömde det viktigaste gjorde amerikanske skådisen Ben Stiller. Han gick ut hårt och fyllde Christine Taylors hus med rosenblad och levande ljus innan han ställde frågan. Tyvärr hade han glömt ringen hemma, men hon svarade ja i alla fall.

Foto: Youtube, Shutterstock

Läs också: 

Kära på nytt efter 30 år: Där stod han plötsligt och världen fick färg

Annelie och Hans återförenades efter 36 år: Kärleken fanns kvar