9 filmer som garanterat kommer att ge dig julstämning

Ensam hemma, Elf, The Holiday. Här är nio filmer som får dig att längta till julen redan nu!

Trots att snön lyser med sin frånvaro och julafton fortfarande är långt bort, dröjer det inte länge förrän vi plockar fram det första julpyntet. Och om du vill komma i julstämning redan nu är det bara att plocka fram lussebullarna, sätta dig framför skärmen och trycka på play. De här nio filmerna kommer nämligen garanterat att ge dig maximal julpepp!

Love actually

En modern klassiker som utspelar sig i London där 10 separata historier vävs samman. Bland annat får du följa Storbritanniens nytillsatta premiärminister David (Hugh Grant) som blir förälskad i en av sina anställda på sin första dag, och den 11-årige pojken Sam som är olyckligt kär. Har allt en julfilm ska ha!

Se också: Nytt på Disney+ i december

Nytt på Disney+ i december
1:05

Efter reklamen: Nytt på Disney+ i december

(1:05)

Slå på ljud

Polarexpressen

På julaftonskvällen dyker ett ånglok upp utanför sovrummet till en pojke som tvivlar på tomtens existens. En konduktör erbjuder pojken att följa med på en resa med Polarexpressen till Nordpolen, och tas med på ett äventyr som han sent ska glömma. Hög julmysfaktor och fantastiska bilder!

Ett päron till farsa firar jul

Handlar om Clark Griswold som längtar efter en härlig jul med hela familjen, men som får allt annat än det. Bland annat dyker hans galna kusin upp, och kalkonen exploderar på julbordet. Exakt allt går fel och det är faktiskt rätt kul, trots att den har en del år på nacken.Maxa myset med julens bästa filmer och låtar!Läs mer

Fanny och Alexander

Svensk klassiker som utspelar sig i början av 1900-talet och handlar om syskonen Fanny och Alexander. Den sagolika julmiljön och det underbara fotot gör att man vill fira jul omedelbart – även om handlingen är allt annat än julmysig.

Miraklet i New York

Sexåriga Susan bor i New York med sin mamma. Julen närmar sig och Susan har slutat tro på tomten. Mamman, som är chef på ett stort varuhus, hyr in en tomte på jobbet som kallar sig Kriss Kringle. Han påstår sig vara den riktiga Jultomten, något han har svårt att övertyga Susan om. Feelgoodfilm som passar hela familjen.Ätbara adventskalendrar för julen 2019Läs mer

Ensam hemma

Åttaåriga Kevin McCallister blir kvarglömd hemma när hans familj åker till Frankrike över jul. Då kommer två klumpiga inbrottstjuvar, Marv och Harry, som Kevin gör allt för att överlista. Nostalgiklassiker som funkar varje år!

Tomten är far till alla barnen

Sara har varit gift flera gånger och på julafton bjuder hon in sina exmakar med familjer att fira jul med henne och hennes nya sambo Janne. På middagen avslöjar Sara att hon är gravid, utan att veta att Janne tidigare har steriliserat sig. Efter avslöjandet följer en intensiv och rolig jakt på vem som egentligen kan vara pappa till barnet.

Elf

Det naiva människobarnet Buddy blir uppfostrad av tomtenissar men får reda på att han själv inte är som de andra – att han inte är en tomtenisse. Han återvänder till storstaden för att leta reda på sin biologiska och något mer cyniska pappa. Många oförglömliga scener med Will Ferrell.

The Holiday

Två kvinnor, som båda befinner sig i krissituationer, kommer överens om att byta hus med varandra via en husbytarsajt, vilket visar sig vara en lyckad idé för dem båda. Otroligt härliga miljöer, mycket kashmirplagg och så lite kärlek på det = perfekt julfilm!

Av Malin Ny/Elle

Foto: TT