Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

ABBA-Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus lögn om skilsmässan

22 jul, 2022 
Saga Pettersson
ABBA-Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus lögn om skilsmässan

Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus från ABBA var under sin storhetstid även ett gift par. Och när skilsmässan gick igenom beskrev de den som en lycklig skilsmässa – något som i efterhand visade sig vara en fasad.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Abba släpper ny musik efter 40 år!Brand logo
Se också: Abba släpper ny musik efter 40 år!

Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus var inte bara kollegor i den världskända popgruppen ABBA, de var under en tid även kära och gifta. 1971 gifte de sig, och fick under sitt äktenskap två barn tillsammans, Linda och Peter Christian.

Även Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson, som utgjorde resten av gruppen ABBA, var ett par och gifta. De gifte sig 1978 efter att ha varit förlovade i tio år.

Men, det är inte alltid som kärleken håller så länge man önskar. Båda parens äktenskap gick till slut i kras.

Fasaden utåt

Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus skilde sig 1980, men relationen ska ha fått ett slut redan två år innan det. Utåt sett verkade det trots skilsmässan vara god stämning mellan ex-makarna. Men, det visade sig senare vara något som bara var en fasad.

Annons

– Vi sa alltid till media att det var en lycklig skilsmässa. Men det var bara för att hålla masken utåt, har Agnetha Fältskog sagt i dokumentären Super trouper – 30 years of Abba.

– Det finns inga lyckliga skilsmässor. De är smärtsamma, särskilt när barn är inblandade.

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog samma år som skilsmässan.
Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog samma år som skilsmässan.

I samband med skilsmässan släpptes låten The winner takes it all, som kom att bli känd som skilsmässolåten.

Björn Ulvaeus har funnit kärleken på nytt

Idag är Björn Ulvaeus skild ännu en gång. I mars tidigare i år möttes vi av beskedet om att han och Lena Ulvaeus valt att separera efter 41 år ihop.

”Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, skrev de i ett gemensamt uttalande.

Men! Kärleken har han funnit ännu en gång. Den här gången i Christina Sas, som han stolt visade upp vid sin sida för första gången i sommar, under premiären av Pippi på cirkus.

– Det här är min partner Christina. Vi har dejtat ett litet tag och jag kände att jag ville ta med henne på det här eventet. Så det här är första gången som vi typ går ut tillsammans, sa Björn till Hänt på premiären.

Annons