Abba gör en livesändning ikväll – avslöjar historiska eventet på TikTok

ABBA återförenas enligt deras konto på TikTok.

Vinsten av Eurovision Song Contest 1974 blev det internationella genombrottet för ABBA. Ikväll utlovas en livesändning från gruppen.

Foto: TT/TikTok

Ska Abba livesända en konsert med nya låtar ikväll? I snart 40 år har fansen väntat på att det svenska musikundret ska göra comeback, och det verkar som att det är i dag det händer!

Medlemmarna i Abba är minst sagt hemlighetsfulla med sina planer, och förvånade en hel värld när de efter nästan fyra decennier utanför rampljuset startade ett konto på TikTok. Enligt ett klipp väntar en livesändning ikväll klockan 18:45 svensk tid.

”Tack för att ni väntar, snart börjar resan” står det i profiltexten på TikTok-kontot Abba Voyage ihop med en länk till en webbsida. Klickar man på länken möts man av en svart sida med samma text, med tillägget att man kan lämna sin mailadress för att vara först med att höra om The Abba Voyage.

Från huvudpersonerna själva; Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad, har det inte kommit några större ledtrådar.

Se också: Agnetha Fältskog, livet efter Abba

Agnetha Fältskog - livet efter ABBA
1:40

Efter reklamen: Agnetha Fältskog - livet efter ABBA

(1:40)

Slå på ljud

Många unga användare

Valet av plattform för en eventuell återuppståndelse kan tyckas lite märkligt. Lite drygt 40 procent av TikToks användare är mellan 16 och 24 år, vilket betyder att de var långt ifrån födda när Agneta, Benny, Björn och Anni-Frid bildade Abba 1969. Fyra år senare kom det svenska genombrotten när de släppte albumet Ring ring.

Den internationella uppmärksamheten kom året efter när de vann Melodifestivalen och fick tävla för Sverige på Eurovision Song Contest i Brighton 1974. Det svenska bidraget Waterloo tog hem segern och plötsligt var de fyra svenskarna Abba med hela världen.

ABBA återförenas 2019 – som hologram

Benny Andersson spelar piano på TikTok

Efter en minsta sagt innehållsrik karriär där de turnerade över alla jordens kontinenter och sålde över 400 miljoner skivor gick bandet skilda vägar 1983. Både nya och gamla fans har sedan dess hoppats på en äkta återförening, något som aldrig har blivit av. Men kanske finns det en möjlighet nu, när TikTok-kontot i allra högsta grad är aktivt.

Deras första filmklipp är en inzoomad bild där två händer spelar Dancing queen på piano, och bara ett par dagar efter att det lades upp hade det fått närmare sju miljoner visningar. ”Heard this is trending” (vi hörde att detta trendar), skriver de på det senaste klippet med hashtagen #chiquititachallenge och en uppenbart munter Benny Andersson vid pianot.

Fansen ser fram emot "magnifik upplevelse"

Klippen har fått mängder av gillamarkeringar och kommentarerna flödar in. ”WE LOVE YOU ABBA" och ”Kan inte vänta på denna magnifika upplevelse” skriver följarna i kommentarerna till klippet med informationen om livesändningen. Den som bänkar sig framför skärmen ikväll får se vad detta historiska ögonblick har att bjuda på.

ABBAS livesänding på YouTube

Innehållet som kommer visas i ABBAs livesändning hålls än så länge hemligt, men enligt gruppens TikTok-konto kommer den äga rum ikväll den 2 september 2021 klockan 18:45 svensk tid på ABBAs officiella YouTube-kanal.