Abba släpper låten Just a notion från 1978!

Abba spelar in musik 1978.

Foto: TT

Abba avslöjade tidigare i höstas att de skulle släppa nya låtar. Två av dem kom direkt. Nu släpper de låten Just a notion, som spelades in redan 1978 men aldrig släpptes då.

Tidigare i höst fick vi veta att ABBA skulle släppa ett nytt album, Voyage. Detta efter att ha återförenats i studion redan 2018. I september släpptes två helt nya låtar, I still have faith in you och Don't shut me down.

Och nu kommer en gammal låt, när bandet släpper Just a notion, som spelades in 1978. Den färdigställdes aldrig då men fredagen den 22 oktober 2021 ska den släppas. Det meddelade Abba på sina sociala medier den 18 oktober.

I ett klipp på Tiktok och Instagram ses Benny och Frida dansa till den buggvänliga dängan och på Tiktok uppmanar bandet följarna att skicka in filmer ”som visar hur ni dansar genom natten”.

Abba gör scenshow

Men en efterlängtad comeback med riktiga konserter får fansen tyvärr hoppas förgäves på. Den som vill uppleva en futuristisk show med sina idoler kan dock åka till London i maj 2022 och gå på det närmsta som går att komma en konsert med bandet.

Med sina så kallade ”abbatarer” – de specialdesignade versionerna av medlemmarna – kommer bandet ändå kunna leva vidare.

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson kommer uppträda i digital form på sin specialbyggda arena i Queen Elizabeth Olympic Park i London. Föreställningen Voyage ska bli en permanent show i London och ett liveband på tio personer kommer att spela med gruppen.

Abbas album Voyage släpps den 5 november 2022, och föreställningen med samma namn beräknas ha premiär i maj 2022.

Se också: Här spelar Benny Andersson nya Abba-låten

Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"
0:50

Efter reklamen: Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"

(0:50)

Slå på ljud