Trending: Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Aje Philipsons dystra hälsobesked: ”Allvarlig sjukdom på skelettet”

03 mar, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Aje Philipson
Aje Philipson är nyligen fyllda 80 år.
Nu berättar kungens vän om den svikande hälsan och om en sjukdom i skelettet som han drabbats han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomarBrand logo
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar

Kungavännen och affärsmannen Aje Philipson fyllde nyligen 80, och den stora dagen firade han med en middag tillsammans med bland annat sina nio barn och sju barnbarn.

Till Aftonbladet berättar han att det inte finns någon åldersnoja, även om tiden gått fort.

– Jag gör inte många knop nu för tiden, jag har ont vad jag än ska göra. Men det var kul att få uppleva att få fylla 80 år, det är det ju inte alla som får. Jag hade en stor fest i Vasahallen på Djurgården när jag fyllde 60 år och det man nu undrar är; vad hände?

Annons

“Jag har ont i princip hela tiden”

Affärsmannen berättar vidare att det inte är tipptopp med hälsan. Han har fått ryggskott och mår ”rätt risigt”, som han säger.

– Jag springer också på sjukhuset fram och tillbaka och det är inte roligt. Jag har drabbats av någon allvarlig sjukdom på skelettet. Det är inte riktigt utrett vad det är, men det är inte bra. Jag har ont i princip hela tiden. Prognosen är god, men det kommer att ta tid säger läkarna. Det får jag vänja mig vid, men det är som det är även om det är tråkigt. Man blir lite nedstämd när det är på det här viset, säger han till tidningen.

“Nu har jag åkt på en lunginflammation också”

Aje Philipson försöker röra på sig för att hålla igång kroppen, men som att det inte vore nog med skelettsjukdomen så har han åkt på en annan hälsosmäll.

– Jag försöker promenera så mycket som möjligt, men nu har jag åkt på en lunginflammation också. Det gör att jag inte är i så bra form.

Annons

I slutet av förra året berättade Aje och Bathina Philipson, 44, att de skiljer sig efter 18 år som gifta.

– Det har inte hänt något dramatiskt. Vi har levt olika liv ganska länge och det är ett beslut som har mognat fram. Det är verkligen ingen dramatik, men vi har beslutat oss för att vi kanske inte ska leva ihop, sade hon till Aftonbladet då.

Nu säger Aje Philipson att han inte hittat någon ny kärlekspartner efter uppbrottet.

Foto: TT

Annons