Alicia Vikander i nya ”Fyra bröllop och en begravning”

1994 kunde vi se Hugh Grant som kärlekssökande ungkarl i den romantiska komedin ”Fyra bröllop och en begravning”. Nu kommer uppföljaren med flera skådisar från originaluppsättningen – och Alicia Vikander.

25 år sedan släpptes Fyra bröllop och en begravning som handlade om Charles (Hugh Grant) och hans kärleksliv. Efter många besvärliga situationer, sorgliga stunder och mängder av frustration gifter sig Charles lyckligt med Carrie (Andie MacDowell) i slutet. Filmen blev en succé och det gjordes en mängd romantiska komedier på kort tid efter denna.

Om ni har sett filmen, så kanske ni kommer ihåg att Charles och Carrie fick ett barn i slutet av den. Nu har deras barn hunnit bli vuxen och går i giftastankar. Carrie och Charles har dykt upp tillsammans ännu en gång i en ny uppföljare, men denna gång får vi se deras dotter Miranda (Lily James) gifta sig.

Hugh Grant och Andie MacDowell på Mirandas bröllop

Hugh Grant och Andie MacDowell i uppföljaren till Fyra bröllop och en begravning. Foto: Red Nose Day

Uppföljaren heter One Red Nose Day And A Wedding och är ca 14 minuter lång. Den är skriven av Richard Curtis som även skrev manus till första filmen, Notting Hill och Love Actually.

Vem är det Miranda ska gifta sig med? Den tilltänkta är Faith som spelas av svenskan Alicia Vikander.

Kolla in bröllopscenen!

 

I rollerna ser vi även Rowan Atkinson som spelar den klumpiga vigselprästen. Från första filmen dyker Kristin Scott Thomas, John Hannah och Sophie Thompson bland andra upp. För en som älskar 90-tals romcom är denna film ett måste

Kortfilmen visades i fredags (15/3) på en välgörenhetsgala på BBC, men för er som missade sändningen kommer den även visas i maj i USA på NBC.

Av Hamon Moravejzadeh/Femina.se