Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Alla deltagare i Hela Sverige bakar 2019

06 sep, 2019 
AvMinna Wallén-Widung
Alla deltagare i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Äntligen är det dags för Sveriges bästa hemmabagare att ta plats i tv-rutan igen. I Hela Sverige bakar 2019 tävlar bland annat en före detta tävlingsgymnast, en teckenspråkstolk och en hotell-vd i programmet. "Det är ett riktigt vasst gäng som möts i den nya säsongen", säger programledaren Tina Nordström i ett pressmeddelande.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Den 25 september 2019 är det dags för en ny säsong av Hela Sverige bakar i TV4. I år utlovas en hel del spännande twister och dramatik när de tolv deltagarna gör upp om titeln som landets bästa amatörbagare.

– Det är ett riktigt vasst gäng som möts i den nya säsongen av Hela Sverige bakar. Tävlingsinstinkten visade sig redan från start och Johan och jag var mest som störningsmoment i tältet. I år utsätter vi dessutom hemmabagarna för flera oväntade överraskningar och twister som ställer till det. Vi hade också en hel del väderdramatik med vindar som förflyttade skåp och värme som påverkade bakningen, säger programledare Tina Nordström i ett pressmeddelande från TV4.

Se också: Alla deltagare i Hela kändis-Sverige bakar 2020

Hela kändis-Sverige bakar 2020: Alla deltagareBrand logo
Hela kändis-Sverige bakar 2020: Alla deltagare

När sänds Hela Sverige bakar 2019?

Precis som vanligt ska deltagarna tävla i att baka bakverk på tid, som sedan bedöms utifrån bland annat smak, teknik och innovation. Och precis som tidigare år består juryn av kakexperten Birgitta Rasmusson och brödexperten Johan Sörberg. Programmet leds av Tina Nordström tillsammans med skådespelaren och bakfantasten Johan Östling.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Hela Sverige bakar har sänts i TV4 sedan 2012, och är ett av kanalens viktigaste flaggskepp. Programmet bygger på den brittiska förlagan Great British Bake-Off.

Hela Sverige bakar 2019 har säsongsstart tisdagen den 25 september klockan 21.00 i TV4, samt på TV4 Play och C More.

Här är alla deltagare i Hela Sverige bakar 2019:

Jessica Amneteg, 40 år, Torsby:

Jessica Amneteg i Hela Sverige bakar i TV4 2019
Jessica Amneteg. Foto: Eric Josjö/TV4

Jessica Amneteg beskrivs som en färgstark 50-talsfantast som älskar både bakning och jakt. Anledningen till att hon började baka? Hon tyckte att tårtorna i affären var för trista. På sin Instagramsida visar Jessica upp sina tårtor och andra bakverk.

Annons

Thomas Björk, 66 år, Stockholm:

Thomas Björk i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Thomas Björk. Foto: Eric Josjö/TV4

Thomas Björk från Stockholm är en före detta tävlingsgymnast. Han älskar surdeg och håller i surdegskurser för andra glada hemmabagare. 66-årige Thomas vill gärna uppmuntra andra äldre män att baka.

Mattias Celinder, 47 år, Stockholm:

Mattias Celinder i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Mattias Celinder. Foto: Eric Josjö/TV4

Mattias Celinder beskrivs av TV4 som en målmedveten fastighetschef. Han tränar bikramyoga och älskar bakning eftersom han därigenom får utlopp för både sin logiska och kreativa sida.

Annons

Linda Hansson, 35 år, Ljungby:

Linda Hansson i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Linda Hansson. Foto: Eric Josjö/TV4

Linda Hansson jobbar som vd på det hotell hon äger tillsammans med sina bröder. Hon beskrivs som en tävlingsmänniska som gillar när det går fort. Den stora drömmen är ett eget bageri.

Dennis Kihlgren, 33 år, Örebro:

Dennis Kihlgren i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Dennis Kihlgren. Foto: Eric Josjö/TV4

Dennis Kihlgren jobbar till vardags som teckenspråks- och dövblindtolk. Han beskrivs som en riktig organisatör vars intresse för bakning startade redan i gymnasiet. Den stora passionen är mjuka kakor.

Annons

Mats Rajala, 37 år, Stockholm:

Mats Rajala i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Mats Rajala. Foto: Eric Josjö

Mats Rajala arbetar som projektledare inom e-handel. Han älskar musik och började intressera sig för bakning för ett par år sedan. Han gillar att jobba med nyskapande former och choklad.

Jannie Skarstedt, 30, Ängelholm:

Jannie Skarstedt i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Jannie Skarstedt. Foto: Eric Josjö/TV4

Jannie Skarstedt är en riktig tävlingsmänniska. Hon jobbar som försäljningsområdeschef och har en förkärlek till att dekorera bakverk. Hon är inte den första familjemedlemmen att delta i Hela Sverige bakar – redan 2016 var hennes mamma en av de tävlande. Nu hoppas Jannie kunna gå ännu längre i programmet.

Annons

Svetlana Soboleva, 27 år, Huddinge:

Svetlana Soboleva i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Svetlana Soboleva. Foto: Eric Josjö/TV4

Svetlana Soboleva är föräldraledig bakfantast. För två år sedan började hon intressera sig för bakning och i dag är det hennes största passion. Hon älskar att stå i köket och laborera med olika smaker.

Kerstin Stjernqvist, 28 år, Göteborg:

Kerstin Stjernqvist i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Kerstin Stjernqvist. Foto: Eric Josjö/TV4

Kerstin Stjernqvist älskar mat och vin. Hon jobbar som restaurangchef och sommelier och har bakningen som stort intresse. Hon beskrivs som smaksäker men stökig i köket.

Annons

Emma Svanström, 33 år, Göteborg:

Emma Svanström i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Emma Svanström. Foto: Eric Josjö/TV4

Emma Svanström jobbar som arkitekt. Hon beskrivs som kreativ och strukturerad och hon gillar att testa nya smakkombinationer. Emma experimenterar också gärna med vetedeg.

Alexander Söderqvist, 37 år, Sundbyberg:

Alexander Söderqvist i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Alexander Söderqvist. Foto: Eric Josjö/TV4

Alexander Söderqvist studerar till specialpedagog. Han gillar träning och hundar. Inspirationen hittar han hos sin mormor och han samlar gärna på gamla recept.

Annons

Ann Wiljelöf, 28 år, Sundsvall:

Ann Wiljelöf i Hela Sverige bakar i TV4 2019.
Ann Wiljelöf. Foto: Eric Josjö/TV4

Ann Wiljelöf arbetar som hr-konsult, men har gått ner i tid för att kunna fokusera på sin bakning. Hon gillar att pyssla och älskar att göra bakverk i miniatyr. Hon driver en egen bakblogg och visar även sina bakverk på Instagram.

Annons