Allt du undrar om hollywoodfrun Maria Montazami

Maria Montazami utlovar mer drama och bråk i Svenska Hollywoodfruar säsong 13 2019.
I höst är det tio år sedan de svenska hollywoodfruarna gjorde entré tillsammans i
tv-rutan för första gången. Maria Montazami har varit med i alla säsonger och hon vet hur man fångar tittarnas hjärtan...

Maria Montazami: Jag har alltid något kul att bjuda på!

Med buller och bång slog Maria Montazami igenom i den första säsongen av Svenska Hollywoodfruar. I dag är hon en av de mest omtyckta offentliga personerna i hemlandet. I serien får vi följa vardagen med maken Kamran, barnen Emma, Sara, Hanna och Nicholas – och så familjens hundar förstås!

I säsong 13 kan vi förvänta oss den sedvanliga dramatiken som uppstår när fruarna tvingas umgås med varandra. Men vi kan också räkna med jordbävningar, parterapi, bikiniplåtningar och trädgårdspartyn under säsongen.

Maria Montazami har fått ovänner i Svenska Hollywoodfruar

Vad kan du berätta om den nya säsongen?

– Det ska bli jättespännande att se vad folk tycker och tänker. Den här gången har till och med jag varit med och diskuterat och ja, inte riktigt bråkat, men i alla fall varit med och diskuterat. Eller, jag har kanske bråkat! Jag har fått några ovänner.

Så det blir ännu mer drama?

– Ja, men det är kul drama. Det är ingenting som Anna Anka, som förstör och ska svära och hålla på. Nej, det är lite mer känsligt, lite mer att vi försöker förstå varann. Vi håller inte riktigt med varandra, du vet, det blir lite missuppfattningar… Jag tror det kommer bli en väldigt intressant säsong, säger Maria.

Marias kändisskap kom nästan över en natt när Svenska Hollywoodfruar satte igång 2009.

Tog det tid innan du förstod hur populär du och programmet var i Sverige?

–Nu när jag tittar tillbaka tänker jag ”gud vilket kul program” och jag tycker det är så roligt att se sig själv och hur man betedde sig då. Och jag måste säga att jag är exakt likadan i dag. Jag var verkligen som jag är när folk lärde känna mig.

– Jag tror kanske inte att jag blev känd över en natt… Jag kom mer insmygande i bakgrunden och det passade mig perfekt, för nu har jag ju varit med i varenda säsong och har ändå alltid någon historia eller någon liten sak att göra eller visa så att… pretty good!

Hur tror du att det är att bli känd senare i livet jämfört med om du varit yngre?

–Jag är ganska nöjd över att jag blev känd när jag är lite äldre. Jag känner att jag har lite mer erfarenhet och kan ta kändisskapet lite mer ”relaxed”. Tänk om jag hade varit 19 år… jag hade blivit bortskämd så otroligt tidigt.

– För min del passade det perfekt att vara fattig som ung och sen bygga upp mitt liv med erfarenheter och sen plötsligt bli känd och tjäna egna pengar som jag nu har sparat. Som ung hade jag kanske spenderat allting? Det är ju så mycket man vill ha när man är ungdom och jag tycker det är ganska bra när man inte får allt på en gång.

Det första Maria Montazami gör när hon kommer till Sverige

Vad saknar du mest med Sverige?

–Självklart min familj. Och sommaren. Jag saknar lite av varje… Skogarna, att åka bil och bara sitta och titta ut och drömma sig bort.

Vad är det första du gör när du kommer till Sverige?

–Köper en påse Gott & Blandat. Eller en påse Brio, och har de en tablettask Tutti Frutti så köper jag den med.

Läs mer om Maria Montazamis favoritgodis här

Brukar du ta med godis tillbaka till USA?

– Absolut! Godis och snabbmakaroner är jag väldigt svag för.

Finns det någonting du brukar ta med åt andra hållet? Alltså till Sverige?

– Ja, det är väl mest presenter. Lite olika kryddor kanske till mamma om vi ska göra någonting speciellt, om det är något mexikanskt eller något persiskt… Men mest blir det kläder och lite hårprodukter, såna ”tjej”saker.

Var är hemma i Sverige?

– Skåne. Fast jag är född i Västerås. Men jag tror nästan Skåne. Min syster bor i Malmö och mamma i Ängelholm, så det blir ju lite mer att man åker dit.

Maria Montazamis paradrätter

Vi vet ju att du älskar att laga mat. Har du någon paradrätt?

– Det kan du ge dig tusan på! Jag lagar excellent mexikansk mat. Fajitas är jag jätteduktig på. Dessutom är jag bra på persiskt och italienskt… Lite av varje.

– Spaghetti squash, jag vet inte om det är inne i Sverige än… Men det ersätter pastan och det är så himla gott. Kamran tycker inte om det vilket är ganska tråkigt, men jag och andra människor som kommer hit och äter ibland tycker om det.

Familjekära Maria Montazami berättar om vad hon stör sig på med maken Kamran och vad hon och döttrarna bråkar om.

Familjekära Maria Montazami berättar om vad hon stör sig på med maken Kamran och vad hon och döttrarna bråkar om. Foto: Maja Suslin/ SCANPIX

Detta stör sig Maria på med Kamran

Maria Montazami är känd för att vara väldigt familjekär.

Men finns det något du kan störa dig på hos din man Kamran?

– Det är väl att han är lite av en workoholic, och jämt är på sin mobil… Han försöker bli bättre, men han kan inte koppla av förrän alla mejl och sms är besvarade. Han har liksom inget begrepp om att folk inte förväntar sig att man ska svara direkt, framförallt inte om det är en helg. Det tycker jag är jobbigt.

Finns det något du bråkar om med dina döttrar?

– Kanske om jag tjatar om någonting, typ ”har du gjort det?” till Sara eller om det är något jobbrelaterat, så kanske hon blir sur i någon minut. Sen ringer hon tillbaka. Vi bråkar faktiskt inte . Men jag vet inte, om de gifter sig eller någonting och de blir såna envisa kvinnor som ska bestämma – då kanske det blir problem. Oftast håller de med mig och vi tycker lika om saker.

Har du några skönhetsknep?

– Ja, vad fasiken ska det vara… Jag skulle kanske kunna säga att om man inte vill lagra på sig en massa make-up men ändå se bra ut så kan jag rekommendera att man alltid har lite ”tinted moisturizer” till ansiktet – en fuktkräm som har en liten, liten gnutta färg. Men den är väldigt tunn och behaglig. Det känns som att sätta på sig en liten kräm.

Maria Montazami berättar om väskorna, shoppingen, bråk med döttrarna och mycket mer inför Svenska Hollywoodfruar säsong 13 år 2019.

Maria Montazami har satt stopp på sitt eget shoppande. Foto: Daniel Sahlberg / TV3

Så mycket kan Maria Montazami bränna på en shoppingrunda

Hur mycket bränner du på en shopping runda?

– Det är väldigt olika. Jag sa till mig själv häromdagen att ”nu kommer jag inte gå till gallerian eller handla en pinal till”, för nu är jag trött på mig själv alltså. Man går liksom i spurt när man ute och shoppar. Det är så lätt att det blir mer än man tänkt sig. Som häromdagen när jag skulle till optikern och fixa mina solglasögon. Jag skulle bara be dem fixa dem, men bara under de tio minuter jag var där så hade jag köpt två par Chanel-glasögon, ett par sol och ett par läs och det var liksom så gott som 2 000 dollar bara där… Utan att tänka, det var inte ens planerat, säger Maria.

– När jag köpte de här glasögonen… du vet, jag har redan kanske 60 – 70 par solglasögon så jag blev ganska besviken på mig själv. Nu tar jag en break från shopping, berättar Maria.

Snabba frågor med Maria Montazami

Har du något favoritvin?

– Chardonnay. Vitt, kallt, Chardonnay.

Är du med i en vinklubb?

– Nej, men det skulle vara väldigt kul. Vi har varit i Napa Valley och The wine country och det är ju underbart att vara där och lära sig lite mer om viner. Åka mellan vingårdarna, helt underbart.

Är du med i en bokklubb?

– Ja! Den är fortfarande igång! Sist läste vi en jättebra bok om den här kvinnan som gjorde falska blodprovstester (Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup, reds, anm.). Den kan jag varmt rekommendera. Hur alla var infångade i hennes karismatiska värld… Helt otroligt.

Är tofsar/tassles ute nu?

Yes. De är väl ute just nu, och inte som i att de är hemska utan jag har börjat byta stil i huset…

Vad är den nya tofsen?

– Det är väl lite mer… enkelt, inte så mycket prydnadssaker, mycket grått och rosa… Simple is the new black.

Kamran eller Copper?

– Kamran… Nej, det kan jag ju inte säga… ah, okej då.

Väskor eller skor?

– Väskor.

Köttbullar eller pizza?

– Pizza.

Anna Anka eller Gunilla Persson?

– Gunilla.

Den var enkel?

– Ja, den var jätteenkel.

Läs Maria Montazamis blogg här.

Foto: Daniel Sahlberg / TV3