Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Allt du vill veta om Pernilla Wahlgren

20 sep, 2021 
AvCecilia Hagelin
Pernilla Wahlgren
Hon tillhör en av Sverige mest omtalade kändisfamiljer och har stått på scen sedan hon var barn. Här är allt du vill veta om artisten, skådespelaren och podcastaren Pernilla Wahlgren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Pernilla Wahlgren har befunnit sig i rampljuset i princip hela sitt liv. Hon har synts på scen som både artist och skådespelare och dessutom i en mängd tv-program genom åren. Vi tar det från början.

Se också: Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

Pernilla Wahlgrens stilresa genom årenBrand logo
Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

Detta är Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren föddes på julafton, den 24 december 1967, i Gustavsberg, som barn till skådespelarparet Christina Schollin och Hans Wahlgren. Hennes syskon är Peter Wahlgren (brandman), Niclas Wahlgren (skådespelare, artist och programledare) och Linus Wahlgren (skådespelare).

Annons

Stått på scen sedan hon var barn

Endast fyra år gammal stod Pernilla Wahlgren på scen för första gången. Men det, skulle det visa sig, blev långt ifrån den sista.

Som barn gick Pernilla på Adolf Fredriks musikskola, spelade teater och tog danslektioner. När hon var elva fick hon titelrollen i Annie på Folkan och därefter följde roller i bland annat Sound of Music, Karlsson på taket, Mio min Mio och Pippi Långstrump.

Sedan dess har hon medverkat i otaliga musikaler och föreställningar, hon har gett ut flera skivor sedan den första 1985 och synts i tv-program som Stjärnorna på slottet och julkalendern Panik i tomteverkstaden.

Tävlade med Piccadilly Circus i Melodifestivalen

Pernilla Wahlgren på scen i Melodifestivalen 1985.

Den låt som kommit att förknippas starkast med Pernilla Wahlgren är Piccadilly Circus, som hon kom på fjärde plats med i Melodifestivalen 1985. Men hon har medverkat flera gånger i musiktävlingen, senast 2021 då hon programledde deltävling fyra tillsammans med Per Andersson.

Annons

Det här gör Pernilla Wahlgren idag – podd, vin och tv

Har du ibland fått känslan av att Pernilla Wahlgren syns och hörs överallt? Helt fel ute är du inte – hon har många strängar på sin lyra! Varje söndag sedan 2015 släpper hon och Sofia Wistam ett avsnitt av sin podcast Wahlgren&Wistam, där radarparet avhandlar stort och smått om livet som inte alltid blir som man tänkt sig.

Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren och Christina Schollin sitter i en soffa och skrattar.
Pernilla Wahlgren tillsammans med sin dotter Bianca Ingrosso och mamma Christina Schollin i Wahlgrens värld.

Sedan 2016 medverkar Pernilla också Wahlgrens värld på Kanal 5 och Discovery+, en serie som följer henne och familjen Wahlgren i deras vardagsliv.

Annons

Alla som följer Pernilla Wahlgren på Instagram vet att en av hennes favoritplatser är hennes hus Casa rosa i Marbella. Det är därför inte förvånande att hon döpt sitt egna bubbel efter huset.

Hon har även ett eget klädmärke, gör föreställningar och syns i tv-rutan, senast som jurymedlem i den svenska versionen av Masked Singer.

Pernilla Wahlgren pekar och skrattar i Masked Singer 2021.
Pernilla Wahlgren var jurymedlem i Masked Singer 2021.

Det här är Pernilla Wahlgrens barn

1985 slog det gnistor mellan Pernilla Wahlgren och producenten, tillika hennes dansare, Emilio Ingrosso. Paret gifte sig 1993 och var gifta i nästan tio år, innan de gick skilda vägar efter en turbulent och uppmärksammad skilsmässa.

Annons

Tillsammans fick de tre barn: Oliver (född 1989), influencern och entreprenören Bianca Ingrosso (född 1994) samt artisten och låtskrivaren Benjamin Ingrosso (född 1997).

Två av Pernillas fyra barn, Benjamin och Bianca Ingrosso, uppträdde tillsammans på Allsång på Skansen sommaren 2021.

Pernilla har också sonen Theodor (född 2007) tillsammans med polisen Joachim Lennholm, som hon var tillsammans med i sex år.

Pernilla Wahlgrens nya kärlek Christian Bauer

Efter flera kärlekskrascher och med den upprivande skilsmässan från Emilio Ingrosso, och separationen från Joachim Lennholm, i bagaget levde Pernilla under många år som singel.

Annons

– Mitt kärleksliv är me, myself and I. Jag trivs förträffligt med det, till och med lite för bra för att vara sugen på att dejta. Jag är en väldigt, väldigt lycklig singel, har hon tidigare sagt i en intervju.

Men i maj 2021 började det dyka upp små antydningar och snart stod det klart att hon mött kärleken i säljaren och modellen Christian Bauer. Och paret verkar mycket lyckliga tillsammans.

"Han som får mitt hjärta att slå snabbare. Han som ger mig lugn & får mig att känna mig tryggare än nånsin förr. Han som ger mig så mycket kärlek att jag knappt kan hantera det. Han som får mig att känna konstant lyckorus!", skrev Pernilla på Instagram under sommaren.

Det återstår att se om han följer med när flyttlasset går till Villa Nilla, Pernillas drömhus på Lidingö som just nu byggs.

Annons