Anders Jansson hoppar av Let's dance

Kollage av Tilde de Paula Eby och Anders Jansson som hoppar av Let's dance på grund av sjukdom.
Anders Jansson hoppar av TV4:s tittarsuccé Let's dance.
Detta efter att komikern drabbats av en allvarlig sjukdom – som han själv misstänker är corona.

Videon kunde inte hittas

Det var efter att komikern Anders Jansson, 52, insjuknade i hosta och hög feber som TV4 valde att ställa in flera program i årets säsong av Let’s dance. Än så länge är det därefter bara premiären och den senaste fredagstävlingen som gått som tänkt.

I gårdagens Efter fem meddelar dock Anders att han inte kommer att kunna fortsätta tävlingen, då han fortfarande känner sig påverkad av det han misstänker är corona.

Quiz: Hur mycket kan du om Let's dance?

– Jag har varit sjuk och inte testat mig för coronavirus, men efter samtal med flera läkare så tycker de att det verkar sannolikt att jag har haft det. Jag var sjuk, jag hade feber, sedan blev det bättre men nu har jag hostat i en och en halv vecka, berättar han för programledarna Tilde de Paula och Axel Pileby.

Se också: Här är alla vinnare av Let's dance

1:43

Efter reklamen: Här är alla vinnare av Let's Dance

(1:43)

Slå på ljud

Misstänker corona

Avhoppet känns tråkigt men rättvist för Anders som menar att TV4 tvingats ställa in tidigare program för hans skull.

– Jättesorgligt och jättetråkigt. Men det känns som rätt beslut både för mig och min kropp, men också för de andra i programmet, som menar att det vore orättvist att stå över ytterligare ett program.

Men det är inte bara på eget intiativ som Anders väljer att hoppa av, då även hans läkare gett honom rådet att avstå från programmet.

– Jag känner fortfarande inte att jag är fullt frisk.

”Rätt beslut”

Anders beslut styrks av Tilde de Paula som menar att han gjort helt rätt val. Hon poängterar även att reglerna för programmet är att man endast får missa ett program innan man tvingas lämna.

Men helt utan Anders kanske vi inte blir i framtiden då han, precis som Mikael “Soldoktorn” Sandström, hoppas på att kunna få vara med i en framtida säsong.

TV4:s besked om Let's dance 2020 – deltagaren stoppas