Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Anders Pihlblads och makens kompromiss i äktenskapet: Sover inte tillsammans

16 dec, 2022 

De äkta makarna Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal är duktiga på att hitta på roliga (och romantiska) saker tillsammans i relationen.
Men en grej gör de inte tillsammans – de sover nämligen inte tillsammans.
Något som kan förklaras av deras respektive arbetstider.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Video: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Video: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Det gifta paret träffades på en personalfest på TV4, där de båda fortfarande arbetar, för dryga 15 år sedan. Det var där som den första gnistan till deras, i dag, blomstrande äktenskap väcktes till liv.

I dag är Nyhetsmorgon-programledaren Anders Pihlblad och Efter fem-programledaren tvåbarnsföräldrar med många bollar i luften.

Trots det hektiska schemat, eller kanske på grund av det, så är Henrik och Anders duktiga på att hitta tid till varandra och familjen, för diverse roliga äventyr.

Men en sak har de fått kompromissa med i vardagen. De sover nämligen inte tillsammans. Något som har en ganska förklarlig anledning.

Varannan vecka-livet med barnen – så håller de kärleken vid liv

Parets 12-åriga dotter Nike och 11-åriga son Erling lever hos TV4-paret varannan vecka. De har nämligen inte bara två, utan fyra engagerade föräldrar som älskar dem. Vilken lyx!

Annons

– Vi har ju barnen varannan vecka, då vi har barn med två tjejkompisar. När vi väl har barnen brukar vi försöka att inte jobba så mycket och i stället tokjobba den veckan när vi inte har barnen. Det tycker jag är det bästa sättet att lösa det på, så att barnen liksom inte ska komma i kläm, berättade Henrik för nöjessajten Hänt i en intervju från 2020.

När logistiken med barnen är löst återstår att planera in egentid med varandra. Något som de, under åren, utvecklat ett bra system för. Han fortsätter:

– Så fort vi kan hitta två-tre dagar så brukar vi sticka iväg på nolltid. Och det kan vara allt ifrån att åka till något litet spahotell i Sverige till att åka utomlands. Det tycker jag är det bästa vi kan göra för varandra. För att hinna umgås bara vi.

Om man följer någon av dem på sociala medier, så bildar man sig snabbt uppfattningen av att de lever ett otroligt aktivt liv. Trots att de varit gifta i över tio år.

Annons

– Jag tror att man kan hålla kärleken vid liv på många sätt, kanske inte just att resa. Däremot tror jag att man alltid ska se till att ha något kul på gång, något roligt att se fram emot. Där är vi väldigt lika, vi vill alltid ha något kul att se fram emot, förklarade Anders för Expressen nyligen.

Maken Henrik instämmer:

– Eftersom livet är mycket av ett ekorrhjul, så är det nog för de allra flesta, att det är extremt schemalagt och då känns det som att man vill göra någonting lite oväntat då och då. Det känner jag, att man vill göra något utanför det här som är schemalagt, säger han.

Anders Pihlblads och makens kompromiss i äktenskapet: Sover inte tillsammans

Så, för att sammanfatta, anstränger sig Henrik och Anders mycket för att hitta tid för varandra och sätta guldkant på livet. Men när det kommer till sovarrangemanget är de ganska nöjda med att sova på motsatta sömnscheman... eftersom de har motsatta arbetsscheman.

Det beror helt sonika på det faktum att Anders jobbar med morgon-tv i Nyhetsmorgon och Henrik jobbar med kvälls-tv i Efter fem. Då måste man kompromissa med den lilla detaljen; med sovtiderna!

Annons

– Oj vet du, jag går ju upp 02.50 på morgonen, så om folk ringer efter halv nio på kvällen... Det är ju helt obegripligt, hur kan man ringa så sent?, säger Anders till nöjessajten Hänt vid galapremiären av filmen A Man Called Otto tidigare i veckan.

Anders går alltså och lägger sig tidigt om kvällarna, men han avslöjar att maken Henrik är en riktig ”nattuggla”. Ibland kryper Henrik inte ner i parets säng förrän det blivit dags för honom att kliva upp.

– Jag försöker gå och lägga mig i tid, men jag somnar ju sällan före kanske halv tolv, tolv. Ibland ett, berättar Henrik, som är på plats för filmpremiären tillsammans med Anders.

Foto: Instagram, Karin Törnblom/TT

Se också: 5 av de roligaste misstagen i NyhetsmorgonBrand logo
Se också: 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon
Annons