Anders Tegnells oväntade relation med Steffo Törnquist

Statsepidemiolog Anders Tegnell och programledaren Steffo Törnqvist.

Foto: TT

När Anders Tegnell gästar Nyhetsmorgon avslöjar programledaren Steffo Törnquist något oväntat. Anders och Steffo har en relation till varandra, som sträcker sig långt bak i tiden.

Under fredagsmorgonen har tittarna kunnat ta del av radarparet Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i TV4:s Nyhetsmorgon. Som vanligt har en hel del andra ansikten dykt upp i tv.rutan och gästat studion.

Anders Tegnell
Slå på ljud

En av personerna som fanns på plats var ingen mindre än statsepidemiologen Anders Tegnell. Inte sällan får vi nu ta del av Anders välvalda ord i media, och under morgonen berättade han mer om läget i världen under den pågående coronakrisen, och om coronatester och dess tillförlitlighet.

Steffo och Anders relation

Men något som Steffo passade på att ta upp, som inte alls handlar om covid-19, är deras oväntade relation till varandra. Det visar sig att Anders och Steffo gått i samma skola, för många, många, år sedan.

Så klart tar Steffo tillfället i akt att skämta om det och belysa deras stora olikheter.

Steffo Törnquists roliga smeknamn på hustrun – här är förklaringen

– Du och jag är ju gamla klasskamrater från gymnasiet. Har du också fått meddelandet från andra klasskamrater att det är tur att det är du som har hand om det viktiga och jag som är kalle Anka? säger Steffo.

Anders Tegnell kan inte hålla sig för skratt, och har där med svårt att få ur sig ett svar.

– Jag kan säga att jag tycker att det är tur, säger Steffo då.

– Jag har ingen åsikt, skrattar Anders Tegnell, svarar Anders Tegnell då.

Jenny Strömstedts undran om Steffo

När det forna klasskompisarna väl pratar om det så blir Jenny Strömstedt nyfiken på hur Steffo Törnquist var i skolan. Hon är sällan sen på att snappa upp saker som hon skulle kunna skoja med Steffo om.

– Hur var han i skolan egentligen? undrar Jenny Strömstedt, och Anders Tegnell som inte slutat skratta än får ur sig:

– Vi tar det en annan gång.

Jenny Strömstedt avslöjar hemliga knepet i Nyhetsmorgon