Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Ann-Louise Hansons viktiga budskap: "Alla är inte så perfekta som det ser ut"

30 dec, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, artisten Ann-Louise Hansson, till höger en bedrövad kvinna med sin telefon.
Artisten Ann-Louise Hanson tar strid mot utseendefixeringen i sociala medier. I ett uppskattat inlägg på Instagram lägger hon ut sin syn på saken.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi är vana vid att omges av reklamvärldens retuscherade verklighet. Att matas med bilder som helt enkelt inte är verkliga. Ändå dröjer de sig kvar i våra medvetanden och skapar omöjliga ideal att leva upp till.

Ovanpå det ligger de sociala medierna. Det är lätt att tro att bilderna vi ser är verkliga för att de läggs upp av levande personer som driver dessa konton själva. Men då ska man inte glömma vilken effekt som ett filter kan ha.

Se också: Det här är kroppspositivism – vi reder ut begreppet

Det här är kroppspositivism vi reder ut begreppetBrand logo
Det här är kroppspositivism vi reder ut begreppet

Det är detta som artisten Ann-Louise Hanson nu har uppmärksammat i ett inlägg på Instagram. Hon har tagit en oredigerad bild och skrivit att hon håller med branschkollegan Nina Söderquist som nyligen uttryckt sig på samma sociala medie-plattform.

Annons

Så låt oss börja med vad Nina skriver.

Hon ställer frågan till sina följare om de lever sitt liv eller någon annans. Och hon undrar om de skrollar runt på Instagram och avundas allas perfekta liv i perfekta hem. "För på Sociala medier är ju livet så lätt, så generööööst, utvecklande, framgångsrikt och bara SÅÅÅ härligt. Vi ler med perfekt vita, redigerade tandrader och berättar om våra helt unika upplevelser", skriver Nina med en ironisk underton.

Hon säger också att hon gör det själv. Särskilt när hon är deppig.

Men då vill hon påminna alla – inklusive sig själv – att det mesta vi ser är redigerat med appar som kan tar bort både kilon och år. Men ändå blir man påverkad av de perfekta bilderna. Hon uppmanar samtliga att ta de felfria verkligheterna med en rejäl nypa salt och istället glädjas över att "du är du och har DITT liv".

Kärlek från Ann-Louise Hanson

Nina, som beskriver sig som kroppspositiv, fick rejält med support i kommentarsfältet. Och nu har alltså artisten Ann-Louise Hanson själv skrivit ett inlägg som är inne på samma spår.

Annons

"Håller helt med Nina Söderquist. Det är lätt att tro på allt man läser och ser på Instagram och andra sociala medier. Alla är inte så perfekta som det ibland ser ut! Med tanke på alla redigering- och fixappar som du kan använda dig av! Här kommer i alla fall en oredigerad från dagens långpromenad i underbart julväder! God Fortsättning alla ni där ute! Önskar kärringen på ön!

Stöttningen lät inte vänta på sig i kommentarsfältet. I skrivande stund har över 1200 gillat bilden och många har skrivit några uppskattande rader.

Kanske sammanfattar en följare det allra bäst: "Du och jag är årsbarn. Vi kan inte se ut som 40, när vi snart är 80. Livet har kommit i mellan. Tacksam att vara relativt frisk."

Se också: 9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva
Annons