Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här rörs Anna Brolin till tårar under Tillsammans mot cancer

11 jan, 2022 
Åsa Österling
Anna Brolin när hon programleder galan En kväll för vår planet 2021.

Den direktsända galan Tillsammans mot cancer lämnade ingen oberörd. När programledaren Anna Brolin berättade om sin avlidna vän, Hannah Ekwall, kunde hon inte längre hålla tårarna tillbaka.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Måndagskvällen på TV4 väckte starka känslor när den direktsända galan Tillsammans mot cancer gick av stapeln. Under ett par timmar uppmärksammade Sveriges kändiselit det viktiga arbetet mot cancer, allt under ledning av Anna Brolin och Arantxa Álvarez.

Se också: Kristin fick cancer i foten

Kristin fick cancer i foten – blev blind: ”Försöker se en mening i allt som sker”Brand logo
Kristin fick cancer i foten – blev blind: ”Försöker se en mening i allt som sker”

Gripande berättelser från drabbade familjer och skönsång var några av momenten som fick oss tittare att känna lite extra. Och vid ett tillfälle kunde inte ens Anna Brolin hålla tilllbaka tårarna, skriver Hänt.se.

Annons

Pär Lernström sjuk i covid-19

I sista sekund tvingades dock TV4 göra en stor förändring inför sändningen i och med att Pär Lernström, som egentligen skulle ha lett galan tillsammans med sångerskan och radioprofilen Arantxa Álvarez, testades positiv för corona.

”Det här är supertråkigt för mig, jag blev jätteglad när jag fick frågan om att göra det här och jag hade stor lust och passion för det här projektet”, skrev Pär själv på sin Instagram, enligt Hänt.se.

I stället blev det alltså Anna Brolin som guidade tittarna genom den känslosamma kvällen. Och den omtyckta tv-profilen tvekade inte en sekund när frågan kom.

– Jag vet själv hur viktig forskningen är. Min mamma överlevde cancer och utan viktiga framsteg i forskningen hade mamma kanske inte klarat sig, sa Anna i ett pressmeddelande tidigare i veckan.

Annons

Anna Brolins mamma sjuk i bröstcancer

Under galan framgick det tydligt att Anna Brolin blev personligt berörd av alla känslosamma inslag. Hennes egen mamma drabbades av sjukdomen för 19 år sedan – och det valde hon att dela med sig av, något Hänt.se uppmärksammade.

– När min mamma Agneta drabbades av bröstcancer för 19 år sedan så stannade livet upp. Det blev grumligt och kallt. Cancer. Min älskade mamma, skulle vi inte få ha henne hos oss längre? Men vet ni? Det fick vi! Tack vare forskningen och sjukvården har jag fått ha min mamma vid min sida i nästan tjugo år till, i tjugo bonusår till hittills. Hon har blivit mormor två gånger om och har fortfarande en riktigt vass backhand som 75-åring, sa hon i direktsändingen.

Anna Brolins känslosamma ord om Hannah Ekwall

Men det var när Anna Brolin berättade om sin nära vän Hannah Ekwall som det brast på riktigt. Bara 39 år gammal somnade hon in efter att ha kämpat mot cancer. Efter sig lämnade hon bland andra maken Patrik Ekwall i stor sorg.

– Men det blir inte några bonusår för alla. Igår så skulle min vän Hannah ha fyllt 40 år, det fick hon aldrig. Cancern tog hennes liv vid 39 års ålder och det är fortfarande alldeles för många öden som slutar så.

Den tårögda programledaren avslutade med en viktig uppmaning:

– Mer forskning behövs och fler månadsgivare behövs.

Vill du också bidra? Klicka här!

Annons