Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Anna Brolins ilska över näthatet: Blir förbannad

25 nov, 2022 
Ebba S. Dahlman
FotografMAGNUS SANDBERG/Aftonbladet
TV4-profilen Anna Brolin är aktuell som programledare i Efter fem och fotbolls-VM i Qatar.
I en ny intervju med Aftonbladet berättar hon om ilskan över näthatet mot henne och livet som singel efter skilsmässan från exmaken.
– Jag har nog blivit både mer hårdhudad, men också mer förbannad, säger hon till tidningen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den folkkära programledaren Anna Brolin har varit på TV4 sedan 2008. Under hennes tid på kanalen har hon programlett stora format så som Nyhetsmorgon, Farmen, Biggest loser och Spårlöst, samt diverse sportmästerskap.

Se ocskå: 6 saker du vill veta om Anna BrolinBrand logo
Se ocskå: 6 saker du vill veta om Anna Brolin

Sedan något år tillbaka är hon en av fem tv-personligheter som leder succéprogrammet Efter fem. Snart utökas även programmets sändningar i tablån för att leverera härliga nyheter även under söndagseftermiddagarna.

– Det är jätteroligt att vi får mer tablåtid. Men om vi tittar på statistiken har vi fantastiska tittarandelar. Det känns som tittarna verkligen gillar programmet, säger Anna till Aftonbladet i en ny intervju.

TV4-profilens första ord om dejtinglivet – efter skilsmässan

I våras blev det känt att Anna Brolin och dåvarande maken Jesper Rodhborn valt att gå skilda vägar efter nio år som gifta. Exmakarna har två söner tillsammans; Elton och Lionel.

Annons

Sedan skilsmässan har de dock lyckats behålla en väldigt fin relation till varandra. De har till och med varit på gemensam semesterresa tillsammans med barnen.

– Det viktigaste för oss är våra fantastiska barn. De är nummer ett i alla kategorier och i alla väder. Där har vi helt lika syn och vårt mål är att vara så bra föräldrar som möjligt för våra barn. Jag tycker verkligen att våra barn har världens bästa pappa och jag och Jesper är jättegoda vänner, förklarar hon för tidningen.

Hur ser Anna Brolins liv som singel ut? Hon får frågan om hon blivit utbjuden på senaste tiden.

– Det kan hända. Men det kunde också hända tidigare. Men ja, någon gång då och då blir jag det, avslöjar Anna då och poängterar samtidigt att hon inte längtar efter att inleda en ny kärleksrelation just nu.

– Nej! Nu är det är fokus på barnen, flytten, jobb och vänner.

Anna och Jesper tillsammans med sönerna på Gröna lunds våröppning.
Anna och Jesper tillsammans med sönerna på Gröna lunds våröppning i april 2022, en dryg vecka efter skilsmässobeskedet.

Anna Brolins ilska över närhatet: Blir förbannad

Efter snart 15 år som programledare på TV4 är Anna i högsta grad en offentlig person, välkänd för svenska folket. Med det följer tyvärr en del negativa aspekter.

Annons

Anna har tidigare pratat om en utbredd vikt- och utseendehets som råder i branschen. Något som hon själv också upplevt under åren i rampljuset.

– Absolut, det har jag gjort. Det där sitter också i, jag är uppvuxen på 80-talet och 90-talet då det var någon form av bantningshets. Jag kan tycka det är jobbigt att få kommentarer och vissa dagar är man mer sårbar. Vi har ändå väldigt snälla tittare, men det är klart att det kan förekomma extremt elaka kommentarer, säger hon till tidningen.

Ibland blir hon ledsen av kommentarerna, men under åren har hon lärt sig att inte ta åt sig av näthatet. I dag blir hon snarare förbannad över hur folk känner att de har rätt att sprida hat på internet. Hon reflekterar om det kan vara så att hon blivit mer hårdhudad under karriärens gång.

– Så är det nog. Jag har gått igenom två graviditeter och känner att kroppen har förändrats, men resultatet är att jag har fått två väldigt fina barn. Då får man vara tacksam och kanske acceptera sina skavanker lite mer. Så ja, jag har nog blivit både mer hårdhudad, men också mer förbannad på det faktum att andra kan lägga ner tid på att vara elaka.

Annons