Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Anna Holmlunds starka ord om olyckan: ”Kostat mig mycket”

20 dec, 2022 
Simon Nilsson Larsson
FotografTT
Anna Holmlund
För sex år sedan var skicross-stjärnan Anna Holmlund med om en olycka som förändrade livet.
Nu talar hon ut om konsekvenserna av skadorna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I början av 2010 var Anna Holmlund, 35, en av Sveriges mest lovande skidstjärnor. Trots att hon kämpat med svåra skador vann hon tre SM-guld, brons i VM och brons i OS i Sotji 2014

5 saker om Anna Holmlund som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Anna Holmlund som du kanske inte visste

Den 19 december 2016 hände kraschade hon under en träning i italienska Innichen kraschadeoch fick allvarliga huvudskador till följd. Så pass allvarliga var de, att hon sövdes ner för att minska eventuella komplikationer.

Så har livet förändrats sedan olyckan

Hon låg i koma i fem månader innan hon vaknade upp, och det blev början på hennes livs svåraste kamp som pågår än i dag. Även om hon gjort stora framsteg. Nu kan hon för det mesta ta sig fram utan rullstol, och talförmågan återhämtar sig.

Annons

Nu har det alltså gått sex år sedan olyckan, och i ett inlägg på Instagram reflekterar Anna Holmlund över tiden som har gått.

”I dag är det sex år sedan, den otäcka olyckan! En olycka som tyvärr har kostat mig mycket. Men jag har också tjänat en del. T.ex så har jag tack vare olyckan lärt känna dessa två fantastiska människor. Helt underbara! De hjälper mig otroligt mycket”, skriver hon till en bild på henne själv, tränaren Anders Schröder och Zandra Fjälkeby-Berg, som är arbetsledare för assistentteamet och löser kontakten med sjukvården, rehab och träning.

Det gör Anna Holmlund i dag

Anna Holmlund fortsätter:

”Sen är det trots allt en del saker jag inte kan på grund av olyckan, och jag måste då ha hjälp. Tex kan jag inte köra bil! Men men! En riktig skitdag , blir bra!”

Sedan olyckan har hon börjat studera, och i dag bor hon i Sundsvall.

– Jag läser det som du gjorde när du gick i skolan, för repetition. Matte, svenska, engelska, säger hon till Expressen.

Anna Holmlund har dessutom börjat föreläsa om sina upplevelser.

– Ja, det är verkligen kul. Det är skönt att berätta min historia och jag tror att jag har någonting att komma med. Min situation är inte jätteenkel men det funkar ändå på något sätt. Jag får väldigt blandade reaktioner, det är lite tårar och några ler och skrattar, berättar hon i en intervju med Aftonbladet.

Foto: TT

Annons