Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Anni-Frids ord om Agnetha – så var mötet efter 40 år isär

29 nov, 2021 
Julia Navrén
Anni-Frid och Agnetha

Anni-Frid Lyngstad är kanske den Abba-medlem som varit mest tillbakadragen efter karriären.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När nyheten om att Abba skulle återförenas för att släppa ny musik slog det ner som en bomb i nöjesvärlden, i Sverige såväl som internationellt.

De som varit mest emot en återförening har enligt de själva varit Agnetha och Anni-Frid, men de lät sig slutligen övertalas.

Se också: 8 saker du kanske inte visste om ABBA

Abba – 8 saker du kanske inte visste om popgruppenBrand logo
Abba – 8 saker du kanske inte visste om popgruppen

Det var på Björn och Bennys initiativ som ABBA tog plats i studion efter hela fyra decennier, och till en början skulle supergruppen endast släppa två nya låtar.

– När vi kom tillbaka till studion hade jag ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Men Bennys inspelningsstudio är en så vänlig och säker miljö, och innan jag visste ordet av det njöt jag! Jag kan knappt tro att ögonblicket äntligen har kommit för att dela detta med världen, sa Agnetha Fältskog i ett uttalande i samband med avslöjandet om återföreningen.

Anni-Frid Lyngstad berättar om vänskapen

I en intervju med BBC har Anni-Frid, kanske den mest tillbakadragne medlemmen av de fyra, berättat mer om hur det var att gå in i studion med Abba igen. Särskilt att få återupptäcka vänskapen med Agnetha Fältskog har varit speciellt för henne.

Annons

– Det var som att komma hem igen och ha roligt med min syster, sa hon till BBC.

– Vi har något speciellt, inte bara röstmässigt utan även som vänner. När vi stängde dörren bakom oss i studion kände vi oss som hemma båda två, fortsätter hon.

Hon berättade att hon inte kände lika mycket press inför comebacken som hon kanske hade gjort under deras glansdagar, nu när de inte har något att bevisa. Istället passar hon på att njuta av tiden med sina bandmedlemmar.

Hör också: Björn spela nya låten

Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"Brand logo
Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"

– Såklart att jag såg fram emot att komma till studion och möta de andra, det är alltid kul att jobba med dem. Så det var känslan jag hade, trygg men kanske lite spänd. Men vi bestämde också att om det inte går bra så behöver vi inte släppa något, säger Anni-Frid till BBC.

Annons