Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Annika Jankells första möte med pojkvännen Ronnie Åström

07 jun, 2022 
Elin Jonsson
Fotograftt
annika-jankell-pojkvän-2022
Samtidigt som pojkvännen Ronnie Åström hyllar sin kära Annika Jankell öppnar han upp om första mötet med henne, och hur han ska ha fallit pladask.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Annika Jankell, 60, och Ronnie Astrom, 46, träffades på en efterfest under Melodifestivalens turné i Linköping 2008. Ronnie Astrom som är musiker deltog i tävlingen som gitarrist i Frida Muranius bidrag Upp o hoppa. Programledaren tillika journalisten Annika var på plats som radioreporter.

– Jag tyckte tidigare det var svårt att tala om hur vi träffades för jag tyckte det lät lite ytligt, men nu är jag så gammal så nu kan jag prata om det, har Annika Jankell tidigare berättat i Malou efter tio.

TV: 5 saker du vill veta om Annika JankellBrand logo
TV: 5 saker du vill veta om Annika Jankell

Ronnie Astrom tog till en början fel på vem Annika var.

– De satt och sände radio på den tiden från lobbyn på hotellet. Jag skulle gå ned och ta en kaffe med min basist och såg den här vackra kvinnan som jag kände igen men jag hade inget namn, sa Ronnie Astrom i samma intervju.

Annons

Pojkvännen Ronnie om första mötet med Annika Jankell

För ett par veckor sedan delade pojkvännen Ronnie Åström med sig av ”en bild från då och en bild från vår närtid…” på sina sociala medier. Intill bilderna på sin flickvän öppnar han upp ännu lite mer om första mötet med sin stora kärlek, och samtidigt passar han på att hylla Annika Jankell.

”Då för fjorton år sedan: En rätt så ytlig efterfest på finalen av Melodifestivalen i Globen. Lite dans och glada drinkar, partyhattar och sång... Jag hade precis förstått att du inte var Renée utan faktiskt hette Annika. Du skulle gå på toaletten. Förmodligen för att försöka riva av dig det jobbiga plåstret som uppvaktade dig helt utan självinsikt...”

”När festen var över tog vi en taxi hem till dig”

”Jag stod utanför dörren och tänkte att det finns två vägar. Antingen så går jag tillbaka till mitt gäng och fortsätter festen eller så samlar jag mod och väntar på dig, för att åtminstone försöka få ditt telefonnummer.”

”Resten av kvällen drack vi vatten och pratade och pratade... När festen var över, en taxi hem till dig, där du släpptes av och jag fortsatte ensam till mitt hotell…med ditt nummer rykande varmt i innerfickan.”

”En inte helt rak stig fjorton år senare står vi fortfarande här. Jag älskar dig Annika Jankell och som du brukar säga:…mer än igår men mindre än imorgon..”, skriver Ronnie till sin kära.

Foto: TT/Instagram

SE OCKSÅ: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
SE OCKSÅ: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
Annons