Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Antonio Banderas hjärtattack: ”Bästa som hänt mig”

20 dec, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Antonio Banderas
För fem år sedan drabbades skådespelaren Antonio Banderas av en hjärtattack.
Det blev en ögonöppnare för honom, och början till ett bättre liv.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i januari 2017 som Antonio Banderas, 62, fick en hjärtattack. Några månader senare gick han ut och lugnade massorna med att det inte var så allvarligt och att han inte kommer få några större men av det hela.

4 svenska kändispar som hållit sina relationer hemligaBrand logo
4 svenska kändispar som hållit sina relationer hemliga

Vad han däremot fick av upplevelsen var insikter.

– Jag förstod att hjärtattacken förmodligen var en av de bästa sakerna som någonsin hänt mig. För innan dess oroade jag mig för oviktiga och meningslösa saker varje dag. Jag tänkte: ”Varför är jag orolig för det om jag kommer att dö?”. Jag har alltid vetat om att jag ska dö, men nu vet jag hur det är. Jag har upplevt det, säger Antonio Banderas i en ny intervju med Page six.

Stora livsförändringen efter hjärtattacken

Bland de saker som är viktiga för honom finns hans dotter Stella, 26, som han har tillsammans med exet Melanie Griffith, 65, hans vänner och kärleken till skådespeleriet.

Annons

– Jag började också lösgöra mig från saker som jag tidigare trodde var viktiga men som i själva verket inte var det, säger han.

Flickvännen räddade livet på Banderas

I intervjun hyllar han också sin nuvarande flickvän Nicole Kimpel, som räddade hans liv när han drabbades av hjärtattacken. Efter den fick han en så kallad stent inopererad. Det är ett slags metallnät av rostfritt stål som håller blodkärlet öppet.

Banderas fick upp ögonen för Nicole Kimpel 2014, strax efter skilsmässan från Melanie Griffith. De såg på filmfestivalen i Cannes och har varit ett par sedan dess.

Antonio Banderas och flickvännen sedan åtta år, Nicole Kimpel.
Antonio Banderas och flickvännen sedan åtta år, Nicole Kimpel.

Paret bor i Spanien, och hon har tidigare sagt att även om det är tråkigt att vara så långt ifrån hennes familj, som kommer från Tyskland och Nederländerna, så

– Jag saknar min familj för vi umgås inte längre lika mycket, men min plats är vid Antonios sida och det väger upp för allt, har hon tidigare sagt.

– Mitt hem är där min kärlek är, och det är vad som definierar mig mest, så mitt hem är här i Malaga, tillade hon då.

Foto: TT

Annons