Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Barbro "Lill-Babs" Svensson är död i cancer

03 apr, 2018 
Minna Wallén-Widung
Lill-Babs död
Artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson är död. Döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson skriver på sociala medier att Lill-Babs gick bort i elakartad cancer, som upptäcktes när hon kom in till sjukhuset för hjärtsvikt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Videon kunde inte hittas

Barbro ”Lill-Babs” Svensson har avlidit, 80 år gammal. Det meddelar hennes döttrar, Malin Berghagen, Monica Svensson och Kristin Kaspersen, på Instagram och Facebook.

Lill-Babs död
Barbro ”Lill-Babs” Svensson är död, 80 år gammal. Foto: IBL Bildbyrå

De har lagt upp en bild på sin mamma tillsammans med mormodern Brita. ”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom”, skriver familjen.

Lill-Babs fyllde 80 år den 9 mars i år. Bara dagar innan födelsedagen lades hon in på sjukhus där läkarna konstaterade hjärtsvikt. Familjen skriver nu att man dessutom upptäckte en elakartad cancertumör. Omgiven av sin familj avled den folkkära artisten på förmiddagen den 3 april.

Barbro “Lill-Babs” Svensson med döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen
Barbro “Lill-Babs” Svensson med döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen i samband med Lill-Babs 70-årsfirande 2008. Foto: IBL Bildbyrå

Lill-Babs familj skriver på sociala medier

Så här skriver Lill-Babs familj på Instagram:

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita.
Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras.
Kärlek/Monica, Malin, Kristin och familjen. ”Nu går sista visan, dig vill jag sjunga för. Vi behöver varandra, du och jag och dom andra, som står utanför. Så låt den sista strofen, bli till en sån vi minns. Tack för att jag får ha dig. Tack för att alla finns!” En hälsning till mammas fina publik i länk i bio högst upp i min profil

Lill-Babs med sin mamma
Foto: Kristin Kaspersen/Instagram

Lasse Berghagen sörjer Lill-Babs

– Det är en stor personlighet som har somnat in och en mycket kär vän, mor till min dotter, säger Lasse Berghagen till Aftonbladet.

Annons

Berghagen besökte Lill-Babs på sjukhuset igår och berättar att hon då inte var nåbar.

– Det gick väldigt fort på slutet.

Han berättar för Aftonbladet om “glädjespridaren Lill-Babs”

– Det är nog många som är ledsna idag och känner saknad.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson föddes den 9 mars 1938 i Järvsö. Hon har under flera årtionden varit en av våra mest folkkära artister. Hon har tävlat i Melodifestivalen flera gånger och har levererat odödliga hitlåtar som Leva livet, Är du kär i mig ännu Klas-Göran? och En tuff brud i lyxförpackning.

Läs också:

Lill-Babs sista vilja och hälsningen till barnen

Lill-Babs död: Så minns vi hela hennes karriär

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons