Beskedet: Så blir Aladdinasken i år

Aladdin chokladask.

Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT

De senaste åren har det lanserats förändringar i den klassiska Aladdinasken inför varje jul – allt från att designen uppdaterats till att man kunnat göra sin egen ask. Nu kommer Mondolez, som är Marabou och Aladdinasken, med besked om hur 2020 års upplaga av den klassiska chokladasken ser ut. – I jul får vi njuta av våra goda praliner som de är. Men håll utkik i framtiden, säger Sara Sjöholm, pressansvarig för Aladdinasken.

Chokladasken Aladdin är i många hushåll lika självklar på julafton som att äta skinka eller kolla på Kalle Ankas julafton.

Emellanåt har asken orsakat stora ramaskrin, som när man i september 2014 gick ut med att den populära Trillingnöten skulle försvinna från asken för att den var för dyr att göra jämfört med de andra pralinerna. 2017 bjöds den nya pralinen Kakaokrisp in i Aladdin-familjen, medan klassiska Tryffeln fick gå i pension.

Slå på ljud

De senaste åren har förändringarna varit av annat slag – 2018 gjorde man en uppdatering av den klassiska röda asken, och året därpå erbjöds kunderna att kunna göra sina egna Aladdin-askar.

Så här såg Aladdinasken ut under många år – nu har flera av pralinerna bytts ut.

Så här såg Aladdinasken ut under många år – nu har flera av pralinerna bytts ut.

Foto: TT

Beskedet – så blir Aladdinasken 2020

Nu meddelar Mondolez, som äger Marabou och gör Aladdinasken, att det i år inte sker några förändringar – men att det samtidigt inte betyder att det inte dyker upp något i framtiden.

– Just i år har vi i ingen nyhet i asken, så i jul får vi njuta av våra goda praliner som de är. Men håll utkik i framtiden, säger Sara Sjöholm, pressansvarig för Aladdinasken.

Quiz: Vad kan du om choklad?
Du kan ha ätit chokladen på fel sätt – i hela ditt liv