Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Bianca Salmings sorg över pappa Börjes sjukdomsbesked

06 sep, 2022 
Elin Jonsson
bianca-börje-salming-dotter-om-als-2022
”Det är jobbigt eftersom man blir påmind om det hela tiden”, berättar dottern Bianca om pappa Börje Salmings sjukdom ALS.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I början av augusti berättade Börje Salming, 71, att han drabbats av nervsjukdomen ALS. Detta efter att han länge upplevt hälsoproblem, och redan i maj berättade ishockeylegendaren om hälsan som börjat svikta. I en intervju med Expressen berättade han att det första symptomet märktes av när han pratade.

– Jag började prata konstigt och var lite ansträngd. Men vi håller på att reda ut det här, så jag hoppas vi hittar vad fan det är för skit som händer. Det kom från ingenstans, berättade Börje Samling då.

Ur Carina Bergfeldt: Bianca Salming om när hon blir irriterad på sin pappaBrand logo
Ur Carina Bergfeldt: Bianca Salming om när hon blir irriterad på sin pappa

Börje Salming om sjukdomsbeskedet

Ett par månader senare gick han ut med att han drabbats av ALS.

”Jag har fått ett besked som har skakat om livet för mig och min familj. De tecken, som antydde att allt inte stod rätt till i min kropp, visade sig vara sjukdomen ALS. På ett ögonblick förändras allt” säger Börje Salming i ett uttalande till TT och han fortsätter:

Annons

”Saknar botemedel”

”Jag vet inte hur dagarna framöver kommer att bli, men jag förstår att det blir prövningar större än vad jag någonsin stått inför. Det är en sjukdom som i dag saknar botemedel, men jag vet att det pågår forskning över hela världen, och en dag kommer vetenskapen att finna en lösning. Just nu får jag förlita mig på mediciner som bromsar förloppet”.

Bianca Salmings ord om pappa Börjes sjukdom

Nu berättar hans dotter, friidrottsstjärnan Bianca Samling, 23, om det tragiska beskedet i en intervju med Expressen. Hon gör klart att den ”senaste tiden har varit hemsk”, men att när hon själv tränar kan hon fokusera på annat. Börje Salming gick ut med att han drabbats av ALS under sensommaren, men familjen har vetat om betydligt längre.

– Det blev lite som att man fick beskedet igen när vi gick ut med det. Mottagandet har varit fint för pappa, men samtidigt blir det extra jobbigt eftersom man blir påmind om det hela tiden, säger Bianca Salming samtidigt som hon berättar hur pappa Börje hanterar beskedet själv:

– Man kan inte förstå själv hur det känns. Jag tror inte att någon kommer kunna förstå det.

börje och dottern bianca salming 2019
Börje Salming med dottern Bianca Salming på Strandbryggans Vårfest i Stockholm, 2019.

Foto: TT/Instagram

Annons