Bilderna avslöjar: Victoria och Daniel privat

Daniel o Victoria

Daniel och Victoria

TT

Bilderna från Haga har varit strikt kungliga – tills nu. Men plötsligt får vi se den privata sidan av Victoria och Daniel.

Vi börjar bli vana vid att se Victoria och Daniel sitta vid sitt matsalsbord. Det har ju blivit många videomöten och aldrig en enda gång har de förfallit till att klä sig i något som ens liknar hemmalook.

Se mer. Kungafamiljens alla hem:

Kungafamiljens ALLA hem!
Slå på ljud

Men för varje dag som gått så har de ändå släppt liiite på den kungliga garden, och börjat slappna av. Och tada – nu har vi landat i detta!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har videomöte i matsalen på Haga.

Känslan vid videomötena på Haga har varit strikt och kunglig – tills nu.

Victoria har bytt den strama, kontrollerade powerknuten mot en egenfixad snabbuppsättning med hårklämma. Datorställ, nej det verkar inte finnas på Haga, så laptopen ligger provisoriskt uppallad på tre tjocka praktverk(!) med glänsande guldsnitt. Och Victoria och Daniel visar upp sina ”fusklappar” med namn och funktion på dem som de ska ”träffa”.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har videomöte i matsalen på Haga.

En liten mänsklig reva i den strikt yrkesmässiga fasaden…

Det ska du inte bjuda Victoria på

Att kronprinsessans diskreta vattenglas har fått sällskap av en tekopp med hennes favoritdryck mjölkigt te säger också en del. Hon är ingen kaffemänniska, ett hett tips om du skulle råka bjuda hem henne.

Till teet hade man kanske tippat på ett gäng småkakor. Men fel fel fel: Victoria och Daniel vill ha paranötter att pigga upp sig med. Nyttigt fett, inget socker och massor av antioxidanter. Och nötterna är förstås prydligt serverade med hygiensk silversked.

Prins Daniels skrivbord – så ser det ut

Tidigare på dagen hade prins Daniel haft ett digitalt rundabordssamtal från det blankpolerade skrivbordet i biblioteket, både med vinnarna av SM i Ung Företagsamhet och vinnaren av Svenska Dagbladets pris Årets affärsbragd. Och spana in vad som ligger bredvid honom… Visst känner man igen sig i den trassliga sladdhärvan?

Prins Daniel har videomöte vid skrivbordet i biblioteket på Haga.

Kungliga hörlurar trasslar också.

Foto: Kungl. Hovstaterna, Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna, TT.

Victorias hund Rio på första kungliga uppdraget!
Så ser kändisarnas bilder ut på pass och körkort