Björn Skifs om ålderskillnaden med hustrun Pernilla

Björn och Pernilla Skifs

TT

I över 35 år har Björn, 75, och Pernilla Skifs, 57 varit ett par.
Nu berättar han om fördelarna med att ha en 18 år yngre partner.

Skådespelaren och artisten Björn Skifs hittade kärleken 1986 i Pernilla, som då hette Hulting. Hon var dansare, och de sprang på varandra på Cirkus i Stockholm.

– Vi möttes i en korridor och det sprakade till, och jag kan inte säga vad det var egentligen, berättade Pernilla Skifs i TV4-programmet Tilde i somras.

Se också: Största skandalerna från Eurovision song contest genom åren
1:44

Efter reklamen: Se också: Största skandalerna från Eurovision song contest genom åren

(1:44)

Slå på ljud

– Det stämmer verkligen. Det var en gnista som hände där, nästan fysisk kände jag. ”Där är hon” sa alla mina nervändar, fyllde Hooked on a feeling-sångaren på då.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Björn Skifs drag för att få Pernilla på fall

När det var dags för honom att spela in en musikvideo samma år valde han att plocka in Pernilla för att spela mot honom, just för att få en chans på henne.

– Man får inte vara dum vet du. Jag var heltorsk där redan, berättar han i Vilket liv!.

I helgen gästade Björn Skifs SVT-talkshowen Carina Bergfeldt, och där berättar har mer om känslorna för sin fru, som han gifte sig med 1988.

– Hon, med stort h, det är ju det. Det låter som en klyscha, men hon är mitt allt. Sen att hon fortfarande är skitsnygg, det gör ingenting, säger han.

Fördelarna med åldersskillnaden

Björn Skifs tar också upp åldersskillnaden på 18 år, och berättar om hur kärleken växer med tiden.

– Det ökar bara, hon betyder mer och mer för mig. Det är också skönt att veta, för jag är så pass mycket äldre än Pernilla är. Det skiljer 18 år oss emellan och det är skönt att veta då att hon är ung och pigg och rask då när jag verkligen börjar sagga, säger han.

När programledaren Carina Bergfeldt frågar Skifs vad han tror att hustrun skulle uppskatta om han gjorde annorlunda svarar han:

– Jag tror att hon skulle vilja ha lite mer äventyr och jävlar anamma, att jag hittar på saker som jag gjorde en gång i tiden. Saker och överraskningar, jag tror att hon saknar lite spirit.

Foto: TT