Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så gick det för alla par i Bonde söker fru 2022 – uppbrotten och kärlekslyckan

28 dec, 2022 
Årets säsong av det populära dejtingprogrammet Bonde söker fru har nått ett slut.
Men vad hände när kamerorna hade slocknat efter det sista programmet?
Läs om böndernas och brevskrivarnas liv i dag!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 par vi minns från Bonde söker fruBrand logo
5 par vi minns från Bonde söker fru

I sedvanlig ordning har årets säsong av Bonde söker fru engagerat med fyra bönders genuina sökande efter den där äkta kärleken. De fyra nervösa bönderna vi fick följa i 2022 års upplaga var Matthew Haggerty, 20, Elin Sandblom, 27, Jon-Krista Jonsson, 30, och Henrik Kullander, 34.

Tv-programmets fans såg nyligen det uppföljande avsnittet Bonde söker fru – Vad hände sedan?, med programledaren Linda Lindorffs hembesök hos bönderna. Ett avsnitt som spelades in i oktober, efter sommarinspelningen.

Men vad hände efter det?

Så gick det sedan för alla par i Bonde söker fru 2022

I en ny intervju med Aftonbladet berättar bönderna och brevskrivarna om tiden efter den sista inspelningen.

Annons

Jon-Krista Jonsson

Renskötaren Jon-Krista blev snabbt en av säsongens storfavoriter. När säsongen var slut hade han valt brevskrivaren Ida Öbro. Men relationen höll inte till höstens uppföljningsavsnitt.

– Jag vill inte gå in så himla djupt i det, men jag hade en nära anhörig som gick bort, jag bröt foten och det var en tung arbetsbelastning i yrkeslivet. Jag var inte i fas för att ha ett förhållande och vi pausade våra liv tillsammans där, förklarar Jon-Krista.

Han berättar att han tog ett samtal med Ida för att förklara att han inte var redo att starta upp någonting under sorgearbetet.

– Ida är en väldigt fantastisk person. Hon kan se saker ur många synvinklar och förstod läget. Det kändes så skönt att vi förstod varandra. Hon är en av de bästa kvinnor jag har träffat i mitt liv.

Jon-Krista och Ida är fortfarande vänner och håller kontakten. Han poängterar att hon är en person han är attraherad av och att de klickar med varandra. Huruvida de blir dem två i framtiden eller ej, återstår att se.

Annons

– Jag känner ändå att jag får ha det lite lugnt runtomkring mig innan jag aktivt kan gå in i ett dejtingliv... Ingen dörr är stängd och någon gång kommer det att bli en fru. Vem som står vid altaret får vi ju se, säger han.

Jon-Krista och Ida är inget par i dag, men ingen av dem har stängt dörren för en framtid tillsammans.
Jon-Krista och Ida är inget par i dag, men ingen av dem har stängt dörren för en framtid tillsammans.

Ida berättar för tidningen att hon och Jon-Krista fortsatte att träffas efter Gotland, men kort därpå tystnade kommunikationen utan förklaring.

– Jag blev väl lite bortprioriterad, skulle jag säga. Det tog ett tag innan han berättade vad som hade hänt. Han försvann. Jag visste inte så mycket förrän han var redo att berätta. Då hade jag suttit ett tag utan att höra något ifrån honom. Efter ett tag berättade han att det hade varit mycket och det är väl fullt förståeligt.

Annons

En besvikelse infann sig, då hon kände att hon investerat mycket av sig själv under inspelningen.

– Samtidigt så var det kanske inte menat. Jag gjorde i alla fall mitt bästa och är glad över att jag har gjort det, säger hon. Vidare förklarar hon att hon fortfarande är intresserad av en relation och att hon inte dejtat någon annan sedan uppbrottet.

– Jag har tagit det väldigt lugnt. Jag håller inga dörrar stängda men jag känner inte att jag aktivt måste leta efter någon.

Matthew Haggerty

Australiensaren och spannmålsbonde Matthews sommar blev inte som han hade tänkt sig. En efter en lämnade brevskrivarna programmet självmant och till slut var han ensam kvar.

– Det är något som du inte vill ska hända. Det var en överraskning, såklart. Jag var inte arg på dem, det är ju deras val. Men det var ganska upprörande.

Matthew har reflekterat över sin medverkan och kommit fram till att han borde ha öppnat upp sig mer, tidigare under säsongen.

– Jag var väldigt intresserad av Frida. Det är en fantastisk tjej. Jag var förvånad och ledsen när hon lämnade. Jag trodde det skulle kunna bli något mellan oss.

Årets yngsta bonde föll som en fura för Frida, som dessvärre lämnade gården självmant i somras. Sedan dess har det inte blivit något dejtande för Matthew.
Årets yngsta bonde föll som en fura för Frida, som dessvärre lämnade gården självmant i somras. Sedan dess har det inte blivit något dejtande för Matthew.

Trots att Linda uppmanade Matthew att höra av sig til Sirena i uppföljningsavsnittet har det inte blivit något mer dejtande för Matthew. I stället har han fokuserat på jobb och äventyr.

Annons

Sedan Bonde söker fru 2022 har han bland annat hunnit besöka Berlin, München, Köpenhamn, Amsterdam, Rom, Florens, Venedig, Milano och Schweiz.

I slutet på januari har han flygbiljett tillbaka hem till Australien. Då väntar skördesäsongen. Men hur ser han på kärlekslivet i framtiden?

– Jag vill ju inte vara singel för evigt men jag kommer inte stressa fram något. Jag har tid, säger 20-åringen.

Se också: 5 svenska kändisar som älskar sina husdjurBrand logo
Se också: 5 svenska kändisar som älskar sina husdjur

Elin Sandblom

På gården i Sandhult, bor får- och skogsbonden Elin tillsammans med Christian Sandberg, 25, som flyttade in kort efter inspelningen. Sedan uppföljningsavsnittet har romansen spirat och växt sig ännu starkare.

– Det är helt fantastiskt. Jag är hur glad som helst. Det känns overkligt att det har blivit så bra, säger Elin till tidningen.

Annons

Hon berättar att flytten gick väldigt smidigt, eftersom Christian bodde i ett närliggande samhälle, Tenhult, där hans familj bor kvar.

– Jag har fått en bra relation till hans familj samtidigt som han har en bra relation med min, säger Elin och fortsätter:

– Han har jobbat borta någon vecka. Men bortsett från det har vi bara sovit ifrån varandra fem nätter sedan programmet, säger Elin.

Bonden Elin Sanblom fick sin kärlekssaga tillsammans med brevskrivaren Christian.
Bonden Elin Sanblom fick sin kärlekssaga tillsammans med brevskrivaren Christian.

Elin föll för Christians humor, omtänksamhet och det faktum att de har likadana värderingar. På frågan om ett eventuellt stundande bröllop, svarar Elin:

– Vi har varit öppna med det båda två att vi lever i den traditionella tanken att vi först vill gifta oss och sen skaffa barn. Vi får se när det kommer. Det är ingen stress. Vi har det så himla bra just nu och vill skapa minnen ihop innan vi går in i ett eventuellt familjeliv. Vi vill inte stressa fram det.

Annons

Christian instämmer i glädjen och berättar att vardagen med Elin är väldigt lättsam och lustfylld – med mycket skratt!

– Jag är jättelycklig. Jag vågade inte föreställa mig detta, säger han.

Henrik Kullander

I det sista uppföljningsavsnittet stod det klart att växtodlingsbonden Henrik och hans slutval Hanna Josefsson, 29, inte längre var ett par. Lågan hade brunnit ut.

– Det kom verkligen som en blixt från klar himmel och det har kanske med att göra med att man inte är fullt så duktig på att läsa signaler alla gånger och sånt. Men det tog mig på sängen liksom. Det var en tuff dag – och det har varit tufft sen dess, berättade Henrik då.

Varken Henrik eller Hanna har ställt upp på intervju.

Bonden Henrik Kullander hittade inte kärleken i Bonde söker fru 2022.
Bonden Henrik Kullander hittade inte kärleken i Bonde söker fru 2022.

Foto: TV4

Annons